facebook

Вчені визначили швидкий спосіб стати розумнішим у власних очах

Останнє дослідження психологів доводить, що пошук інформації в Ітнернеті підвищує нашу самооцінку.

1603876




Вчені стверджують, що постійний пошук інформації в мережі змушує користувачів плутати свої власні знання з тими, що отримані ззовні, але як слід не засвоєні. Це призводить до того, що люди починають позиціонувати себе як більш розумних і начитаних індивідів, ніж ті, якими вони насправді є.

Результати дослідження були опубліковані в Тhe Journal of Experimental Psychology.

У ході дослідження вчені провели дев’ять різних соціальних експериментів, в яких взяли участь більше тисячі осіб. Їх ділили на дві групи і просили шукати інформацію з того чи іншого питання в інтернеті, а також в інших джерелах інформації.

У США створена “морська карта інтернету”

Потім їх просили оцінити власні розумові здібності та обізнаність з заданої теми, яка обов’язково була непрофільною для учасників експерименту.

В результаті з’ясувалося, що отримання легкодоступною інформації в мережі змушує людей думати, що вони володіють вищим рівнем знань, ніж той рівень, який вони реально демонструють.

Вчені з’ясували, скільки потрібно пити молока для поліпшення роботи мозку

Цікаво, що учасники досліду, які черпають інформацію з книг і альтернативних джерел, до такої переоцінки себе і своїх можливостей виявилися не схильні.

Нагадаємо, раніше вчені досліджували вплив AC/DC на домашніх вихованців.

Читайте також:  Ультралегка доступність: Microsoft випустить новий "антикризовий" планшет

Шукайте деталі в групі Facebook