facebook

Стали відомі адреса куди зносити ялинки, інакше – штраф

В Івано-Франківську після закінчення новорічних свят місцеві мешканці викидують ялинки на смітник. Однак цього року їх там не залишуть, навпаки – використають як біопаливо. Про це повідомив директор департаменту комунального господарства Михайло Смушак.

“Ми не робили окремого розпорядження, проте визначимо куди їх можна буде звозити. Наприклад минулого року віддавали їх підприємцю, який використовував їх для опалення. Окрім того АТП 0928, яке вивозить сміття, також перейшли на біопаливо і минулого року забрали частину ялинок для своїх потреб”,- запевняє Смушак.

У Києві є вже облаштовані спеціальні пункти прийому ялинок. Там всі ялинки перемелюють на тирсу, а пізніше використовують для вирощування нових дерев.

Тому, щоб і франківські сміттєві майданчики не перетворювалися на своєрідні “кладовища” сухих ялинок для них знайдуть альтернативне рішення.

Відомо, що в департаменті комунального господарства визначити близько півсотні місць, куди потрібно зносити ялинки.

Михайло Смушак зауважив, щоб іванофранківці викидували новорічні красуні на майданчики для негабаритних відходів.

Наразі їх в Івано-Франківську облаштовано близько 67 місць і на них розклеєні оголошення куди їх викидувати.

Начальник Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак оприлюднив список адрес, де можна складати ялинки. А звідти їх заберуть на утилізацію.

“Ми дали список майданчиків для збору негабаритних відходів на території міста. Оскільки ялинки – це негабаритні відходи, то законно їх викидати можна тільки на них. Звідти вони й будуть забиратися і вивозитись на спалювання як біопаливо.


За викидання ялинки у невстановлене місце може бути накладений муніципальною інспекцію штраф”, – прокоментував головний комунальник Франківська.


Читайте також:  Під Львовом працівниця митниці збила 2 осіб на пішохідному переході, постраждалий впав в кому (ФОТО, ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.