facebook

Російські інструктори посилено навчають бойовиків “ЛНР”, – штаб АТО

Інструктори з Росії посилено навчають військовій справі бойовиків самопроголошеної “ЛНР”

4_main


Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник АТО – Луганщина Руслан Ткачук.

“Станом на 07:00 02.04.2015 року (за добу) на Луганському напрямку – змін. Фіксуються поодинокі випадки порушення режиму припинення вогню з боку терористів. Зберігається загроза переходу російсько-терористичних військ до активних бойових дій та відновлення спроб захоплення української території”, – йдеться у повідомленні.

Речник АТО в Луганській області повідомив, що вчора вдень після мінометного обстрілу зі сторони м. Первомайська відбулося бойове зіткнення підрозділу ЗС України з диверсійно-розвідувальною групою т.зв. “ЛНР”, яка рухалася нашою територією в районі терикону Золоте-4. Напад терористів було відбито.
Також біля опівночі зі сторони мосту в районі південної околиці смт Станиця Луганська взводний опорний пункт ЗС України було обстріляно зі станкового автоматичного гранатомета АГС-17. Втрат особового складу ЗС України немає. Прольотів ворожих БПЛА не зафіксовано.

“З боку терористів активізувалася бойова підготовка особового складу НЗФ на полігоні в районі Олександрівська під керівництвом інструкторів ЗС РФ. Продовжувалися навчання особового складу НЗФ: вдень і вночі проводилися навчально-бойові стрільби зі стрілецької зброї, БТР, БМП, тактична підготовка, бойове злагодження підрозділів. Бойовики за вказівкою російських інструкторів активно зводили нові блокпости, інженерні фортифікаційні споруди, розгортали мінні поля. Встановлено, що з території т.зв. “ЛНР” до РФ направлено групу з 20 чоловік для проведення снайперської підготовки”, – повідомив Ткачук.

Крім того, речник штабу АТО в Луганській області розповів, що основні зусилля підрозділів ЗС України було зосереджено на охороні та обороні базових таборів, блокпостів, взводних опорних пунктів.

“Групами розмінування виконувалися завдання з нарощування системи інженерних загороджень в інтересах визначених підрозділів. Військові виконували визначені бойові завдання”, – додав Ткачук.

джерело http://espreso.tv/news/2015/04/02/rosiyski_instruktory_posyleno_navchayut_boyovykiv_quotlnrquot____shtab_ato

Читайте також:  За час АТО бойовики втратили 14,6 тис. осіб і 260 танків, - штаб

Шукайте деталі в групі Facebook