facebook

Військові США вказали на слабкі місця російських військ в Україні і їхню небезпеку для НАТО

Технології радіоелектронної боротьби росіян можуть значно ускладнити роботу комунікаційних мереж армій США та НАТО




21741

У перебігу конфлікту в Україні російська армія показала, що її технології радіоелектронної боротьби могли би значно ускладнити роботу комунікаційних мереж армій США та НАТО. Про це під час виступу на конференції у місті Гантсвіль, штат Алабама, заявив генерал Бен Годжес, командувач військ США у Європі, про що повідомляє американське видання DODBuzz.

«В Україні росіяни показали такий рівень радіоелектронної боротьби, що американським військовим було би надзвичайно складно використовувати комунікаційні мережі, надто незахищені», – заявив Годжес.

Бен Годжес, генерал, командувач військ США у Європі

Бен Годжес, генерал, командувач військ США у Європі

При цьому генерал вказав на порти у Ризі та німецькому Бремерхавені та авіабазу армії США у німецькому Рамштайні як приклади зон, де робота армії США могла би бути значно ускладнена засобами радіоелектронної боротьби.

Ходжес також заявив, що спостерігаючи за перебігом конфлікту в Україні, військові США отримують інформацію і про слабкості російської моделі ведення бойових дій.

«Звісно ж, ми використовуємо нагоду вивчати те, що відбувається у Криму та Східній Україні, де українці розмістили контрартилерійські радари. Ці радари виявились значно кращим обладнанням, ніж ми усвідомлювали. Жоден з нас, можливо за винятком однієї-двох осіб, ніколи не були під масованим обстрілом російської артилерії, як це доводиться українцям, тож із їхнього досвіду роботи у таких ситуаціях, ми дізнаємось дуже багато», – розповів Годжес.

джерело http://ukrainian.voanews.com/

Читайте також:  Втрачаємо героїв. У бою з окупантами загинуло ще троє воїнів з Прикарпаття

Шукайте деталі в групі Facebook