facebook

Зять Дональда Трампа – родом з Підгайців

Новоспечений президент США Дональд Трамп має доньку зі справжнім українським ім’ям Іванка, яка виходить заміж за чоловіка з дуже навіть українським прізвищем Кушнір.

А ще зять Трампа нещодавно розказав про свої українські коріння, – пише tenews.org.ua.

Ще цікавіше, що ці корені родина Джареда пустила колись у тернопільських теренах. Наразі два міста в області називають батьківщиною дідів-прадідів Джареда – Козова та Підгайці.

В просторах інтернету є спеціальні сайти, присвячені генеалогічним деревам. Саме там зазначено, що дід мами Джареда Давид Штадтмауэр народився в селі Підгайці. А ще хтось з родини мешкав у Козовій.

Про своє коріння по лінії батька Джаред Кушнір розповів під час виборчої кампанії. І дійсно з Тернопільщини у двадцятих роках минулого століття виїхало багато єврейських сімей у США. Родичі, що лишились у рідних домівках, пережили потім багато лиха – і Голокост, і війну. Кажуть, що саме до меморіалу пам’яті Голокосту вперше приїжджала у 1991 році Сирил мати зятя Дональда Трампа.

Довідково:

Підгайці — місто, районний центр в Тернопільській області. Розташоване за 70 км від міста Тернопіль, на правому березі річки Коропець (басейн Дністра).

Читайте також:  Рубль у "ДНР": астрономічні ціни й гривня на вагу золота

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.