facebook

В Івано-Франківську назріває еко-катастрофа. Відео з квадрокоптера Іванофранківське сміттєзвалище

Відео “Івано-Франківського полігону твердих побутових відходів” свідчить про те, що катастрофа, подібна до львівської, цілком ймовірна і в Івано-Франківську”.

Гори сміття, “житло” циганів, які сортують з сміття вторсировину, яка, очевидно, наповнює кишені чиновників міської влади, “моря” фільтрату, який проникає в водоносні шари грунту.

Експерт, до якого звернулася “Фіртка” за коментарем, зазначає: “Ситуація критична. Напівмірами влада може лише відтягнути колапс. Україна повинна стати на шлях, яким йде та ж Німеччина. Німці володіють технологіями, які дозволяють не лише сортувати “свіже” сміття, а й переробляти ті гори, які складувалися роками. За кілька років німці поланують повністю переробити старі сміттєзвалища. При чому ці технології без контакту людини з сміттям автоматично його сортують за типами вторсировини, органіку переробляють в паливні брикекти, метал чорний, кольоровий, пластик, скло за кольорами… Щоправда ціна такого заводу в комплексі з всіма супутніми заходами немала – мова йде про багато десятків мільйонів євро. Саме такого інвестора, спроможного, потребує місто. Це буде єдино правильний вихід з ситуації, яка склалася



“.

 

Читайте також:  Сміття і роми: репортаж зі звалища в Коломиї. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.