facebook

ТОП-14 непомітних симптомів раку

Дані симптоми раку дуже схожі на «звичайні» болю, тому їх легко проігнорувати.
Зверніть увагу: якщо ці симптоми повторюються у вас хоча б місяць і ви не можете знайти їм просте пояснення кожен раз — йдіть до лікаря, не відкладаючи.


Біль в животі або печію один-два рази можна списати на погану їжу. Якщо ви їсте різне, а біль з’являється незалежно ні від чого, це небезпечно. Дуже, дуже небезпечно.
ПЕЧІЯ
Часта печія, незалежно від виду їжі, або постійний біль у грудях можуть означати рак стравоходу.
ЗМІНИ СОСКІВ


Сплющені, втягнуті або повернені. А одно розтріскані без грудного вигодовування — одні з найпоширеніших симптомів раку грудей у жінок.
ХВОРОБЛИВІ МІСЯЧНІ
Крім раку це може означати полікістоз яєчників, поліп, ендометріоз і ще купу неприємних, нехай і не смертельних захворювань. Терпіти не потрібно. Не можна.
ХВОРОБЛИВІСТЬ ГРУДЕЙ
Жар, почервоніння, набрякання грудей або зміни шкіри на грудях можуть означати початок раку.
ПРОБЛЕМИ З КОВТАННЯМ
Утруднене ковтання найчастіше означає рак стравоходу або раку горла (якщо у вас немає ознак застуди). Але також це може бути одним з перших ознак раку легенів. Хрипкий голос або відчуття тиску на горло може бути ранньою ознакою раку щитовидної залози.
ТЕСТИКУЛЯРНИЙ НАБРЯК
Будь-які пухлини яєчок, незалежно від того, пов’язані вони з травмою чи ні, вимагають огляду лікаря. Ракові пухлини яєчок майже завжди безболісні. Характерно, що при раку яєчок зазвичай немає грудки в пухлини. Як раз із-за того, що всіх чоловіків заспокоює, і варто потурбуватися!
РОЗЛАД ШЛУНКА
Може означати рак печінки, якщо у вас часті спазми або колоректальний рак при постійній тяжкості в животі або блюванні.
НЕЗРОЗУМІЛА ВТРАТА ВАГИ
Без видимих причин, залежних від вас (навантаження, дієта), це вказує на можливий рак органів травлення. По всій довжині від шлунків до товстої кишки.
ЗАДИШКА
Рак легенів або щитовидної залози? Не має значення, курите ви.
Здуття живота, гази, печія і утруднене дихання з цієї причини можуть показувати на рак шлунка.
ПРОБЛЕМИ КИШЕЧНИКА
Запор, діарея, зміни в калі (кров, колір) можуть бути ознаками раку. Умова для занепокоєння – чи відбуваються вони без видимих причин (дієта, зміна харчування або прийом ліків) довше декількох днів.
УТРУДНЕННЯ СЕЧОВИПУСКАННЯ І ІМПОТЕНЦІЯ
Найбільш частий ознака раку простати у чоловіків. Неможливість зусиллям волі перервати потік сечі відноситься сюди.
По мірі розвитку раку посилюється статева дисфункція.
ВТОМА
Загальна незрозуміла втома. У поєднанні з будь-якими іншими симптомами з цього списку може означати рак відповідного органу.
ОЗНОБ І ЛИХОМАНКА
Висока температура, піт може вказувати на лейкемію
НІГТІ
Коричнева або чорна смуга, точка під нігтем може означати рак шкіри, у той час як збільшені кінці пальців з викривленими нігтями можуть бути ознакою раку легенів. Бліді або білі нігті можуть означати, що ваша печінка не функціонує належним чином. І можливо, через рак.

Читайте також:  До франківського аеропорта та села Крихівці курсуватимуть тролейбуси

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.