facebook

У Франківську буде “Станіславська пивоварня” – перебудують старовинний солодовий цех зі збереженням фасадів

Проект перебудови представив сьогодні на засіданні архітектурно-містобудівної ради при департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради власник території з пам’яткою, керівник “БК “Галицька” Костянтин Бородайко.

Бородайко зауважив, що отримав від департаменту архітектури реставраційне завдання і вся робоча документація робилася у його межах. Розробляв проектну документацію державний Інститут “Укрзахідпроектреставрація”. Зараз підготовчий процес на завершальному етапі і уся документація направлена на погодження в архітектуру. Буде заклад варіння і споживання пива – народний паб “Станіславська пивоварня”.

“За рахунок нових технологій там буде змінено внутрішній простір. Усередині буде три рівні, але на зовнішні габарити це не вплине. Габарити споруди не міняються, всі елементи архітектури будуть відображені до міліметра. На території, яка прилягає до споруди, ми не плануємо зараз жодного будівництва. Ми її розчистили і привели до належного вигляду”, – зазначив Бородайко.


На цокольному поверсі буде виробництво, на другому поверсі – заклад для споживання пива, вмістимість якого – 48 місць.

“Я боюся, що якщо ми ще раз відкладемо, то там все завалиться, і не буде про що говорити. Є питання, але їх можна вирішити у робочому порядку. Уважаю, що сьогодні ми маємо позитивно вирішити питання і далі працювати. Пропоную сьогодні проголосувати “за” , – запропонував голова обласної спілки архітекторів Микола Капак.

Члени ради погодили проект.

Читайте також:  У Франківську нетверезий водій втікав від патрульних і на авто, і на своїх двох (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.