facebook

НАБУ взялося за скандальну закупівлю Аваковим авто для поліції

Позашляховики Mitsubishi Outlander були придбані у екс-партнера міністра юстиції за завищеною вартістю.

Національне антикорупційне бюро України 23 січня розпочало досудове розслідування за фактом зловживань службовими особами під час закупівлі для Національної поліції гібридних позашляховиків Mitsubishi Outlander на суму майже мільярд гривень.

Про це йдеться у повідомленні антикорупційної організації Transparency International Україна з посиланням на відповідь НАБУ.

Йдеться про скандальну закупівлю гібридних автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV на суму 958,4 млн гривень, яку Національна поліція України провела наприкінці 2016 року.

Закупівля проводилася за переговорною процедурою в одного постачальника ТОВ “НІКО Діамант” – фірми екс-партнера міністра юстиції Павла Петренка, одного з найближчих соратників лідера “Народного фронту” Арсенія Яценюка. За 635 авто МВС переплатило чверть мільярда.

Після хвилі обурення в ЗМІ та соцмережах міністр внутрішніх справ Арсен Аваков був заявив, що глава корпорації Mitsubishi Motors дав знижку в розмірі 14%, однак Нацполіція так і не надала документа, який би підтвердив ці слова глави МВС.

Читайте також:  Згвалтував двох15-річних дівчаток: на Сумщині затримали 25-річного місцевого жителя

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.