facebook

В Івано-Франківську активісти корпусу “Азов” обклеїли “Сбербанк Росії” наліпками та облили фарбою (фото)

“Сбербанк Росії” в Івано-Франківську сьогодні став об’єктом уваги активістів Національного Корпусу.

Будівля багатого російського банку тепер виглядатиме набагато краще, кажуть активісти. Учасники протестної акції потурбувалися про це, прикрасивши стіни та вікна відділення агітаційними наліпками .

За допомогою наліпок активісти попередили українських вкладників про закриття “Сбербанку” та нагадали, що те саме чекатиме всі ворожі структури, що і досі функціонують в Україні.

Символічним стало і розлиття червоної фарби під вхідні двері будівлі.

За словами координатора корпусу “АЗОВ” в Івано-Франківську Сергія Сивачука



, за нашої мовчазної згоди російські банки повільно, але впевнено поїдають українську економіку.

“Якщо хтось думає, що війна розпочалась в 2014 році, то я вас розчарую – війна за Україну триває вже дуже давно з часів розпаду Союзу. Росія не може відмовитись від своїх імперських замашок”, – каже активіст.

Активіст переконаний, що саме через цей банк і фінансувались тітушки, яких відправляли на Майдан.

“Бойкотувати слід роботу всіх російських банків України, – каже Сивачук. – На третій рік російсько-української війни ми досі стикаємося з тим, що українці напряму фінансують країну-агресора. Тому Національний Корпус намагається своїми акціями привернути увагу суспільства до цієї проблеми”.

“Акція носить інформативний характер. Ми хочемо пролити світло на ситуацію. Лише в центрі ми виявили, що є 15 відділень російських банків”, – каже Сивачук.

За його словами акція неодноразова, вона буде продовжуватися.

“Якщо в нас буде в тилу діяти російські банки, а на сході російські гради, то я не знаю скільки ще триватиме ця війна”, – зазначив Сивачук

Активісти обіцяють, що боротьба з банками окупанта продовжиться на території всієї країни. Наразі доля, функціонуючих в Україні, банків країни-агресора складає близько 40%.

Читайте також:  Терпець урвався! В Україні пройдуть акції протесту

В рамках акції проходить театралізований флешмоб з “ватніками”, котрі “вихваляють” Путіна, граючи на балалайці, попиваючи бояришник та вигукують “Путин придет порядок наведет”.

Учасники акції звертають увагу на те, що “Сбербанк Росії” змінив назву на “Сбербанк”, але не змінив своєї суті. Відтак закликають бойкотувати російські фінансові установи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.