facebook

Івано-франківські перевізники відмовляються виконувати власні обіцянки

Сьогодні на засідання виконавчого комітету винесли “наболіле” для всіх іванофранківців питання – підняття вартості проїзду від 2,75 до 4 гривень.

20130529165530 (6)


У свою чергу виконком вимагав виконати ті умови, які перевізники повинні були зробити ще у вересні минулого року. Зокрема, встановлення GPS-навігаторів на всіх маршрутках.

Зі свого боку перевізники вимагали підняти тариф, аргументуючи це подорожчанням запчастин та паливно-мастильних матеріалів.

А підприємець Віталій Бабій заявив, що перезники відмовляються встановлювати GPS-навігатори. Мовляв, не мають вільних коштів на встановлення GPS-трекерів у автобусах, та й вони їм не потрібні. Тож, якщо вони “владі потрібні, то нехай вона їх і купує”.

У свою чергу перевізниця Ольга Костів повідомила, що після 19-ї години вони їздять собі у збиток.

“Нічого дивного немає у тому, що після 7 години водії з’їзджають з маршрутів. Бо все тому, що вони не мають за що заправитися”, – заявила перевізниця.

Така заява викликала обурення у міського голови та членів виконкому. Як зауважив заступник міського голови Зіновій Фітель, обов’язки перед громадою не можуть бути односторонніми, їх повинні дотримуватися усі.

Окрім того, перевізники заявили, що тариф який вони вимагають  – 4 гривні – є незначним, адже все подорожчало. Зокрема, й продукти.

Після годинної дискусії та взаємних обвинувачень громадський активіст Василь Кедик зауважив, що проблеми з перевізниками зумовлені тим, що в Івано-Франківську фактично немає комунального транспорту.

“Cьогодні мало б стояти питання не про підвищення вартості проїзду, а навпаки – про зниження. Адже з 1 вересня жодних вимог, які ставилися перед перевізниками, виконано не було. Тому доцільно повернути стару ціну, а саме 2 гривні”, – зауважив активіст.

Вислухавши всіх присутніх міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус заявив, що до наступного конкурсу на перевезення будуть допущені лише ті перевізники, які матимуть GPS-системи, відеореєстратори та квитки.

Читайте також:  Франківські перевізники відмовляться возити пасажирів

Тим не менш сьогодні вирішив відкласти рішення про зростання вартості проїзду в маршрутках до наступного засідання виконкому, що відбудеться цієї п’ятниці.

джерело http://www.blitz.if.ua/news/ivano-frankivski-pereviznyky-vidmovlyayutsya-vykonuvaty-vlasni-obicyanky.html

Шукайте деталі в групі Facebook