facebook

В Івано-Франківську за майже 20 мільйонів реконструюють центральний парк і міське озеро (фото)

7 лютого, в Івано-Франківську відбулась прес-конференція щодо створення та візуалізації єдиного плану реконструкції Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка, озера та вулиці Шевченка.

За словами директора парку Руслани Василюк,



минулого року розпочали роботи з облаштування цетрального парку. Проклали бруковані доріжки, встановили нові вуличні меблі та точки доступу до Інтернету, почистили “аварійні” дерева, відремонтували громадську вбиральню навпроти човнової станції.

Також закупили 5 нових човнів та 3 катамарани.

“Загалом ми плануємо, щоб оглядовий майданчик і міське озеро були одним туристичним майданчиком. Щоб турист приїхав  в місто, пішов до Ратуші, а потім до міського озера, тому хочемо зробити все красиво”,– наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Тепер у міському парку думають, як розробити загальну концепцію облаштування парку. Адже хочуть додати дитячі зони та зони відпочинку.

Директор департаменту житловоі, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак презентував створення велодоріжки навколо озера по вул Мазепи.

“Це комплексний проект, який передбачає реконструкцію від “Парк готелю” до вулиці Романа Гурика. Буде бігова доріжка навколо озера та пішохідна зона. Всі зони планують відділити між собою”, – сказав М.Смушак.

Також облаштують місця для відпочинку та здійснять модернізацію освітлення. Як наголосив Михайло Смушак, вартість проекту 19,5 мільйонів. Втім тендер може здешевити проект на 3-4 мільйони.

“Нам не вистачає зв’язати це в комплекс. Тому хочемо залучити архітекторів з України та міст-побратимів, щоб попрацювали над проектом”, – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

 

 

Від завтрашнього дня до 15 березня можна подати пропозиції, а 20 березня у місті відбудуться громадські обговорення та хакатон.

За словами Михайла Смушака, за рік часу можна реалізувати проект по велодоріжках. Втім Руслан Марцінків наголосив, що для початку робіт є 2 млн грн, і оголошується тендер.

“Щоб зробити таку красу потрібно роки два, адже спочатку треба наповнити озеро водою і почистити його”, – наголосив очільник міста.

 

Читайте також:  У Пасічній побудують новий парк

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.