facebook

На Прикарпатті практикують нетрадиційний вид лікування

Вівцетерапію практикують на Прикарпатті. Цей нетрадиційний вид лікування передбачає використання шерсті, молока та жиру тварин, повідомляє replyua.net.

У селі Космач Івано-Франківської області місцевий ветеринар Роман займається овітерапією. Саме так називають практику лікування за допомогою овець. Чоловік має невеличку ферму. Він каже, що за допомогою овець можливо вилікувати більше десятка захворювань. «Це після переломні вивихи, бронхіти, інше», – сказав овітерапевт Роман Бойчук. Він навіть запатентував традиційні гуцульські рецепти лікування. Серед них цілюща мазь із овечого масла та кореню живокосту. Лікувальною буває навіть шерсть. За переконанням лікаря, якщо кілька тижнів носити пояс із овечої шерсть, то про болі в попереку можна забути.

Також вівці допомагають зняти стрес. Найбільше вівцями тішаться діти. На місцевій фермі їм дозволять кататися верхи на тваринах. Місцеві жителі переконують, що від цього малеча заспокоюється і стає добрішою. На нетрадиційне оздоровлення у Космач приїжджають не лише з усієї України, а й з-за кордону. У європейських країнах таку зоотерапію практикують для реабілітації людей з особливими потребами, лікуванні діток із діагнозом ДЦП.

Читайте також:  На Івано-Франківщині сталась аварія: 6-річна дитина в реанімації

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.