facebook

В Івано-Франківську плата за воду зросте на 20 грн

8 лютого в Івано-Франківську відбулися громадські обговорення щодо питного водопостачання.

На засіданні стало відомо, що плата за водопостачання в обласному центрі зросте на 20 гривень, повідоммляє Франик посилаючись на Репортер.

“Розробка такого проекту рішення передбачена законодавством і це варто робити раз на три роки. Норми споживання зростуть на 0,4 кубометра на людину. Якщо раніше загальна норма була 6,2 кубометри, то тепер вона становить 6,6”, – зауважив перший заступник директора департаменту житлового, комунального господарства та благоустрою 



Ігор Сенчук. 
За певний період часу ми провели дослідження. Цей норматив стосується малої кількості населення. Зараз є приблизно 5% людей, які не мають лічильника на воду”, – додає Сенчук.

Також Сенчук зауважує, що для людей, в яких немає лічильника, наразі діє спеціальна програма, що передбачає встановлення такого лічильника. Вартість одного 500 гривень.

«Коли є лічильник, то люди бачать, скільки води споживають. Коли ж лічильника нема, то кількість води не контролюється», – додає Сенчук.

Пізніше представник КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Тишківський додав, що взагальному найбільша проблема постає там, де зареєстрована одна людина, а проживає декілька, тому й води споживається більше.

«Переважно це багатоквартирні будинки, де живуть квартиранти. Ми хочемо стимулювати населення до встановлення лічильників, а такі норми треба затверджувати», – додає Тишківський.

У водоканалі кажуть, що плата за водопостачання зросте на 20 гривень, адже тарифи у місті діють ще з 2015 року та є застарілими.

Читайте також:  Реанімації франківських лікарень повністю заповнені важкими хворими COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.