facebook

У Новій Зеландії на берег викинулися сотні китів

Понад 400 китів викинулися на берег у Новій Зеландії. Коли волонтери приїхали туди, 70% тих китів вже загинули, повідомляє природоохоронний департамент країни.
Це один із наймасовіших випадків самогубства ссавців, які досі реєстрували в країні.

За даними департаменту, на берег бухти Голден-Бей Південного острова викинулися 416 тварин.

Як повідомили у відомстві, майже 70% китів на березі загинули. Співробітники департаменту, волонтери та місцеві жителі намагаються врятувати тих китів, які залишилися. Вони відправляють їх у відкрите море під час припливу, але шанси, що кити виживуть – невеликі.

“Дивлячись на кількість загиблих, ми маємо розуміти, що решта перебуває у критичному стані”, – каже регіональний керівник департаменту охорони природи Ендрю Ламасон.



Порятунок китів ускладнюється, бо на мілині перебуває велика кількість туш загиблих тварин, які заважають живим ссавцям пливти у відкрите море.

Місцеві жителі і волонтери утворили біля берега живий ланцюг, аби не дати китам знову викинутися на берег.

Випадки масового самогубства китоподібних реєструють регулярно. Відправити тварин в море – складне завдання, і врятувати їх складно.

Одностайної відповіді, чому тварини викидаються на берег, у вчених немає. Найпопулярнішою залишається теорія, нібито коли з одним або декількома китами щось трапляється, вони сигналізують про лихо, і тоді інші приходять до них по допомогу. Якщо хворий дельфін або кит опинився на мілині, туди ж потрапляють і його родичі.

Читайте також:  Україна проти Росії: суд ООН ухвалив переможне рішення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.