facebook

Вагітні франківки можуть побачити, як виглядатимуть їхні майбутні діти. Фото

В чому перевага «Мед-Атланту» перед іншими лікувальними та діагностичними центрами Івано-Франківська? Які принципи роботи медичного центру? І чому після прочитання цього матеріалу вагітні жінки одразу захочуть потрапити на прийом до лікаря УЗД саме у лікувально-діагностичному центрі “Мед-Атлант”?

Про це і не тільки 



 у інтерв’ю з директором Центру Віталієм Монастирським.

Довідка:

Віталій Монастирський — директор лікувально-діагностичного центру “Мед-Атлант”.

Вік: 36 років.

За освітою  військовий, офіцер.

Принципи роботи: якісне надання послуг та людське ставлення до оточуючих.

Пріоритети в роботі

— Ви людина військова, офіцер. Як так склалося, що тепер керуєте одним із кращих медичних центрів Івано-Франківська? 

Після звільнення з військової служби, пробував себе в різних професіях. Але розвивати бізнес саме у сфері медицини розпочав 6 років тому. І завдячую цим своїй дружині, яка за освітою медик. 1 квітня 2010 року ми відкрили Центр здорового хребта. На той час займалися лише неврологією. У нас працювали невропатолог, медична сестра і масажист. Проте, з часом ми зрозуміли: пацієнт, який приходить у медичний заклад, хоче отримувати найповніший спектр медичних послуг, мати змогу перевірити своє здоров’я, не бігаючи містом з клініки у клініку, а пройти всю діагностику в одному закладі. Тож, у 2012 році ми вирішили розширитися. І окрім неврології почали спеціалізуватися на гінекології. Перший наш лікар-гінеколог — Наталія Бондарчук — дуже хороший спеціаліст, яка прийшла до нас сама і запропонувала свої послуги. Вже спільно з нею ми і розпочали розвиток медичного центру. З Центру здорового хребта-стали лікувально-діагностичним центром “Мед-Атлант”.

— У вас досить молодий персонал. Пацієнти вам довіряють?

Це справді так. Одним із пріоритетів  нашої клініки є молодий колектив. Зазвичай, приватні клініки приймають на роботу лікарів з досвідом роботи та ще й бажано, щоб цей лікар привів за собою пацієнтів. Ми ж за таким принципом не працюємо. На роботу приймаємо навіть спеціалістів без досвіду роботи — кожен має шанс. Мені не важливо, чи є у людини досвід роботи, чи немає, але якщо у неї є знання і бажання працювати — з радістю надаємо їй можливість розвиватися разом з нами.

Також ходять плітки, що ми переманюємо до себе найкращих в місті лікарів. Хоча це зовсім не так. За таким принципом я не живу і не працюю. На роботу приймаємо тих спеціалістів, які на даний момент шукають роботу або звільняються з попередньої і шукають кращої перспективи.

Справді, більшість людей прагнуть обслуговуватися у “дорослих” лікарів, з багажем досвіду. Мовляв, молоді нічого не знають. Однак, я з упевненістю можу сказати: попри те, що в нас дуже молодий колектив, кожен наш лікар знає свою справу. Більше того, у нашому колективі є 4 кандидата медичних наук: лікар-гінеколог, лікар УЗД, педіатр та генетик, а також один професор. Двоє з них — наймолодші кандидати медичних наук у Івано-Франківську. І я дуже ними пишаюся.

Читайте також:  У Чернівцях п'яний водій на смерть збив молоду жінку та спалив авто: деталі


Лікарі діагностичного центру “Мед-Атлант”
Двоє з них — наймолодші кандидати медичних наук у Івано-Франківську.
— Які ваші пріоритети у роботі з пацієнтом?

Чесність і бажання допомогти людині вирішити її проблему, вилікувати. Чомусь у більшості клінік так заведено, що якщо до них прийшов пацієнт, то лікар має написати в діагнозі усе, що є і чого немає. Задля того, щоб взяти з пацієнта якомога більше грошей. І це дуже велика проблема приватних закладів. Особливо стосується це тих установ, які прагнуть не допомагати, а заробляти. Цим самим нав’язують комплекс своїх послуг, прикриваючись «неймовірно» великими знижками. За таким принципом ми точно не працюємо. Якщо людина прийшла до нас на консультацію і вона дійсно здорова, лікування не потребує — ми говоримо про це відкрито. Нашим пріоритетом є здоров’я пацієнта, а не його гаманець.

— В Україні медицина безкоштовна. Однак, по факту, це не зовсім так. Більшість франківців, стикаючись з серйознішими захворюваннями, надають перевагу приватним клінікам. Платити доводиться і там, і там, а у приватних хоч обслуговування на вищому рівні. Що скажете про це?

Мені дуже неприємно чути, коли про медиків говорять погано, зокрема, що лікарі вимагають гроші від пацієнтів чи чую розповіді про побори в лікарнях. З багатьма такими виразами я не згоден і, чесно кажучи, не маю нічого проти, якщо у мене в закладі людина хоче віддячити лікареві. Якщо вона оплатила послуги по прейскуранту цін і ще залишила лікарю шоколадку, я не маю нічого проти. Це особисте відношення пацієнта до лікаря і це його право.

— Схоже, ви досить лояльний керівник…

Ще будучи військовим, я зрозумів, що завоювати довіру, повагу та авторитет з боку підлеглих можна тільки людським відношенням до них. Я дуже ціную і поважаю своїх працівників, намагаюся дати їм гідні заробітні плати, забезпечити медичним одягом, розробити робочий графік так, щоб вони мали час на повноцінний відпочинок. Взагалі я вважаю, що клініка працює тоді, коли на місці немає керівника. Своїм працівникам я абсолютно довіряю, можу на них покластися і знаю, що вони мене не підведуть. Їдучи у відрядження на довший термін, я спокійний за роботу клініки і знаю, що мої працівники робитимуть все на вищому рівні. А відповідно і я їх ніколи не підведу.

Читайте також:  Генштаб опублікував вражаюче відео до Дня Повітряних сил

У ногу з часом

— Розкажіть про послуги, які надаються у медичному центрі «Мед-Атлант»?

Наразі напрям нашої роботи — лікувально-діагностичний. Ми надаємо консультативні прийоми невропатолога, кардіолога, терапевта, інфекціоніста, генетика, ортопеда-травматолога, дерматолога, гастроентеролога, сексопатолога, мамолога, ендокринолога. Гінекологія, урологія і ультразвукова діагностика – це наші профілюючі напрямки за якими робимо і хірургічні втручання. З серпня 2016 року у нашій клініці ведеться облік вагітних жінок. За цей час до нас на облік стало 32 породіллі і ми вже маємо 7-ро новонароджених діточок. Хочу також зазначити, що кожна наша породілля отримує невеличкий подарунок від медичного центру “Мед-Атлант”.


Новітнє обладнання діагностичного центру “Мед-Атлант”
Кожна наша породілля отримує невеличкий подарунок від медичного центру “Мед-Атлант”
На сьогодні у нас працює 10 лікарів-гінекологів, є 2 апарати ультразвукової діагностики та інша новітня апаратура згідно профілю роботи, а також операційний блок, де проводимо малоінвазивні хірургічні втручання по гінекології та урології. Тобто, операції одного дня. Вся апаратура у нас нова — 2016 року. Я з упевненістю можу сказати, що така новітня апаратура серед клінік Івано-Франківська наразі є тільки у нас.

— Що це за обладнання?

Ми єдині в місті та області, хто має ультразвуковий апарат з 4D-функцією, яка дозволяє отримати чітке, кольорове, реальне зображення плоду починаючи з 10-го тижня вагітності. Тобто батьки ще ненародженого малюка вже можуть побачити як виглядає дитинка (вушка, носик, губки) і навіть сказати на кого з батьків вона більше схожа. Також цей апарат поєднує функцію еластографія, яка допомагає діагностувати пухлину, тобто визначити злоякісна вона чи ні. А це значно дешевше ніж МРТ і звичайно ж безпечніше.


Знімок дитини в утробі матері на апараті УЗД з функцією 4D 
Батьки ще ненародженого малюка вже можуть побачити як виглядає дитинка (вушка, носик, губки)
— Які наступні кроки у розвитку вашого центру?

Ми молоді, але амбітні. Тож одна з наших майбутніх цілей — приватний пологовий будинок. Але про це трішки згодом. Не хочеться забігати наперед.

Орієнтація на пацієнта

— В Івано-Франківську функціонує чимало медичних центрів. Як вам працюється в умовах конкуренції?

Гідну конкуренцію поважаю. Конкуренція — це розвиток. Прикро, але є заклади, які лиють бруд на конкурентів, аби переманити до себе пацієнта. А я завжди кажу: пацієнтів вистачить на всіх. Різниця лише в тому, як їх переконати вибрати саме нашу клініку. Ви не побачите рекламу нашої клініки на білбордах, сітілайтах чи флаєрах, де пише “приходьте до нас, бо у нас найнижчі ціни в місті” чи “сьогодні 50% знижки на всі послуги нашої клініки” тощо. Кожен повинен відповідати за свої слова. Якщо деякі клініки у своїх рекламних постерах заявляють, що у них найнижчі в місті ціни, то їм, як мінімум, для початку слід зробити моніторинг інших закладів. Не порядно заявляти “у нас найнижчі ціни чи найкращі послуги”, а коли пацієнт приходить до них, то згадують, що забули у рекламі дописати перелік необхідних платних аналізів чи обстежень, за які пацієнту доведеться заплатити набагато більше. А це, у свою чергу, породжує у людей недовіру до приватних клінік. А от коли пацієнти приходять до нас по відгуках і рекомендаціях інших людей — це набагато ефективніше будь-якої реклами.

Читайте також:  Матері пробили легеню, тіло дитини зникло: у пологовому будинку Енергодара розігралася жахлива трагедія

— Чи є в «Мед-Атланті» бонуси для пацієнтів чи постійних клієнтів?

Так. Для наших пацієнтів діє накопичувальна система знижок. Окрім того, приблизно 4 рази на рік ми проводимо безкоштовні прийоми спеціалістів різного профілю для всіх бажаючих. Вся ця інформація періодично з’являється на нашому сайті та на офіційній сторінці у Facebook. Стежте за нами — це вигідно! Найближчим часом ми ще плануємо запустити блог для наших пацієнтів, відповідати на запитання в онлайн режимі, таким чином бути постійно з ними на зв’язку.
4 рази на рік ми проводимо безкоштовні прийоми спеціалістів різного профілю
— А як щодо цін? Курс зріс, мінімальна заробітна плата також. Це якось вплинуло на вашу цінову політику?

Поки намагаємося тримати ціни на попередньому рівні. Якщо зростуть витрати на розхідні матеріали, то ціна підвищиться винятково на суму зростання. Як вже зауважував, за принципом «викачати гроші» з пацієнта ми не працюємо. У нас навіть девіз тематичний: якісні послуги за розумні гроші.

— На останок нашої розмови, що бажаєте сказати своїм пацієнтам?

Хочу запевнити пацієнтів, як постійних, так і потенційних, що основним напрямком нашої роботи є їхнє здоров’я.

Будь-яка послуга чи товар, який продається не варті нічого: якщо немає злагодженої роботи дружнього професійно колективу, який з турботою та увагою відноситься до людей. Тож для мене важливо, аби мої працівники були задоволені і вмотивовані на роботу, щоб пацієнти нам довіряли і були задоволені нашою роботою, а ми відповідно надавали якісні і доступні медичні послуги, які б дозволяли нашим пацієнтам почувати себе здоровими, сповненими сил та енергії!

З повагою, Монастирський В.О.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.