facebook

США випробували бункерну бомбу на випадок провалу переговорів з Іраном – ЗМ

Робота над бомбою розпочалася перед початком останнього раунду переговорів Ірану і “шістки”, випробування було проведене в січні.

1604954




Пентагон провів удосконалення та випробування найбільшоїз наявних у його арсеналі протибункерної авіабомби, здатної знищити або знешкодити будь-який, навіть найбільш укріплений ядерний об’єкт на території Ірану у разі провалу переговорів Тегерана і “шістки”. Про це пише американське видання Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.
Як зазначає ЗМІ, в той час, як адміністрація президента США Барака Обами прагнула досягти угоди з Іраном щодо стримування його ядерних амбіцій дипломатичним шляхом, Пентагон вносив удосконалення в один зі своїх найбільш руйнівних видів озброєння.

“Пентагон продовжує фокусувати свою увагу на можливості забезпечення військового варіанту дій щодо Ірану, якщо на те виникне необхідність. Ми ніколи не перестаємо контролювати ситуацію”, – цитує видання високопоставленого представника американської влади.

США розібрали останню гігантську бомбу холодної війни

Робота над бомбою розпочалася перед початком останнього раунду переговорів Ірану і “шістки”, проте випробування було проведене в середині січня, коли вдосконалена модель бомби буласкинутана випробувальний майданчик, розташованийна території США. Як зазначається, стратегічний бомбардувальник B-2 злетів з бази ВПС США Уайтмен в штаті Міссурі.
З минулого тижня в Лозанні відбувалися переговори щодо іранського врегулювання, учасниками яких стали країни “шістки” (США, Великобританія, Франція, Німеччина, Росія і Китай) та Іран. У четвер, 2 квітня, глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Іран і “шістка” міжнародних посередників заклали основи майбутнього всеосяжного плану з врегулювання іранської ядерної проблеми.

Раніше Вашингтон неодноразово заявляв, що врегулювання ядерної проблеми Тегерана не зніме напруженості у відносинах між двома країнами.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Путін не стане на заваді: у Білому домі хочуть бачити Україну на саміті G20

Шукайте деталі в групі Facebook