facebook

У Франківську можна буде отримати сертифікат про рівень англійської від Кембриджського університету

Іспит на рівень знання англійської мови В2 можна буде скласти в Івано-Франківському національному медичному університеті.

Керівництво ІФНМУ сьогодні підписало договір про співпрацю із українським представництвом “Cambridge English”. Підготовка до цього тривала близько півроку, пише КУРС.

“Ми дуже раді, що сам медичний університет вирішив готувати своїх студентів за міжнародними стандартами, використовуючи наші матеріали та екзамени”, – зазначила методист видавництва Кембриджського університету (Cambridge University Press) Ганна Шовкалюк.


За словами завідувача кафедри мовознавства ІФНМУ Світлани Луцак, без підтвердженого рівня англійської В2 медики не можуть здобувати науковий ступінь.

“Є вимога Міністерства освіти, згідно з якою потрібно мати сертифікат рівня В2, щоб мати вчене звання доцента, професора. Тому це актуально для університету”, – розповіла Світлана Луцак.

Окрім цього, ІФНМУ працює у міжнародному просторі, де є чимало заходів, у яких неможливо брати участь без підтвердженого знання високого рівня англійської мови. Без сертифікату буває складно брати участь у міжнародних грантових та інших програмах.

В університеті вже сформували дві групи, які готуватимуться до іспиту.

“Ми зробили відбір викладачів, які вчилися в нашому університеті. При кафедрі мовознавства працює тренінг-центр “Іноземні мови для професійного спілкування”. Є дві групи, в яких вчитиметься 30 осіб, які прицільно готуються до іспиту на рівень В2″, – додала Світлана Луцак.

Здавати екзамен в ІФНМУ зможуть не лише медики, а й інші охочі. Так, якщо сертифікат отримає учень у школі, він зможе бути звільнений від ДПА, а магістр може звільнитися від вступного іспиту в аспірантуру.

“Екзамен може здавати будь-хто, у будь-який час і стільки разів, скільки потрібно. Але бажано підготуватися до цього, щоб не витрачати свої гроші та час”, – зауважила Ганна Шовкалюк.

Вартість екзамену в середньому ціна складає 2,5 тисячі гривень, але вона може варіюватися залежно від курсу валют. Консультант екзаменаційного департаменту Кембриджського університету в Україні (Cambridge English Language Assessment) Дарина Сіжук пояснює, що таку ціну встановлює Кембриджський університет в англійських фунтах і через конвертування сума виходить чимала. Усі екзаменаційні матеріали перевіряються безпосередньо у Кембриджі, а звідти надсилаються сертифікати. При цьому, зважаючи на скрутне економічне становище України, англійці роблять скидку для наших співвітчизників. Сертифікати є безстроковими, тобто не обмежені у часі.

“Попит на міжнародні екзамени серед вищих навчальних закладів зріс за минулий рік, почали до нас активно телефонувати, цікавитись. Особливий інтерес у сертифікатах міжнародного рівня В2, або Upper Intermediate за загальноєвропейськими рекомендаціями з мовної освіти”, – каже Дарина Сіжук.

Наразі про проведення міжнародного екзамену на визначення рівня англійської від Кембриджського університету перемовини йдуть і з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу.

Читайте також:  В Івано-Франківську поліцейські з’ясовують причини смерті 35-річного чоловіка (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.