facebook

ІФНМУ став першим університетом на Прикарпатті, який видаватиме Кембриджський сертифікат

В Івано-Франківському національному медичному університеті провели методичну конференцію Cambridge English для викладачів. У центрі уваги доповідачів – особливості складання іспиту рівня В2 з англійської мови.

Зал засідань Вченої ради ІФНМУ. Викладачі та аспіранти готуються до початку конференції Cambridge English для викладачів. Тим часом розмовляємо з учасниками. Вартість складання іспиту різна – залежно від екзаменаційного центру, – розповіла консультант екзаменаційного департаменту Кембриджського університету в Україні Дарина Сіжук: «Приблизна вартість – 2, 5 тис. грн за екзамен. Це британський екзамен, матеріали надсилають з Кембриджського університету, і вартість встановлюється у британських фунтах, тому ціна дещо змінюється, на жаль». Однак ця сума значно знижена, порівняно з іншими країнами світу. Така лояльність зумовлена економічною кризою в Україні, підкреслила консультант, йдеться на сайті медуніверситету.

Щороку близько 5 млн кандидатів по всьому світу складають іспити за кембриджською програмою. Методист видавництва Кембриджського університету Cambridge University Press Ганна Шовкалюк відкрила один із секретів підготовки. Вони розробили унікальну дослідницьку програму, яка дозволяє готувати студентів на базі помилок, які допустили попередні учасники під час складання іспиту: «Аналізуємо їх помилки, включаємо у свої підручники. Викладачі та студенти готуватимуться за реальними прикладами реальних студентів і кандидатів».

Освоївши рівень В2, науковець уже може писати фахову статтю іноземною мовою, сказала завідувач кафедри мовознавства ІФНМУ Світлана Луцак: «Ці іспити будуть складати викладачі нашого університету. Це дає можливість університету розвиватись у міжнародному просторі. Надалі, можливо, будемо залучати і студентів».

До речі, якщо абітурієнт уже має сертифікат міжнародного рівня, йому можуть автоматично зарахувати іспит з іноземної мови в аспірантурі.

«Це вперше в історії університету організували Cambridge English для викладачів, – зауважив ректор ІФНМУ Микола Рожко. – Для того, щоб молоді люди, які мають бути в аспірантурі, які мають бути на посаді доцентів, професорів, у зв’язку з реформаціями, які зроблено Міністерством освіти, – необхідно знати мову».

Читайте також:  Марцінків заявив про "маски-шоу" на Водоканалі, але на підприємстві про це не чули

Методична конференція Cambridge English для викладачів є результатом спільної роботи ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет», Освітнього центру «Грейд» м. Київ, Видавництва Кембриджського університету (Cambridge University Press), Екзаменаційного департаменту Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment) та офіційного представника видавництва Кембриджського університету компанії «Лінгвіст».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.