facebook

Серцеві напади у алкоголіків трапляються рідко – вчені

Алкоголіки рідше страждають від серцевих нападів і катаракти.

1604938




Вчені провели більш ніж десятирічні дослідження і з’ясували, на скільки років алкоголізм скорочує життя, а також якими захворюваннями практично не хворіють люди, які страждають від зловживання спиртним. Відповідна стаття була опублікована в журналі European Psychiatry.
Протягом 12,5 років лікарі спостерігали за пацієнтами, що спостерігалися в лікарнях Великобританії. У дослідженні взяв участь 23 371 особа, що страждалавід алкогольної залежності, і 233 710 осіб, що не мали проблем зі зловживанням спиртним. Спостереження показали, що алкоголізм скорочує життя на 7,6 року.

Більш того, вченим вдалося виявити 27 хвороб, які виникають у алкоголіків частіше. Серед них – захворювання печінки, травного тракту, нервової системи.

Як не дивно, дослідники зуміли назвати і ті хвороби, якимилюди, щостраждають від залежності, майже не хворіють: до них відносяться катаракта, серцеві напади і проблеми з кардіоваскулярною системою.

Трудоголіки більше схильні до алкоголізму – дослідження

Нагадаємо, раніше вчені запропонували новий спосіб лікування алкоголізму, який базується на використанні гормону окситоцин.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Наша планета може зіткнутися з астероїдом: заява NASA

Шукайте деталі в групі Facebook