facebook

Бізнес Порошенка в Росії – це загроза національній безпеці – нардеп

Петро Порошенко повинен виконати свою обіцянку і позбутися всього свого бізнесу, особливо – фабрики “Рошен”.

1604931




Таку думку в відеокоментарі УНН висловив народний депутат VIІ скликання, президент Центру дослідження політичних цінностей Олесь Доній.

За його словами, фабрика Рошен є засобом тиску і шантажу з боку Російської Федерації на Президента України.

Доній висловив сподівання, що йому вдасться вплинути на Президента, щоб він почав виконувати свої службові обов’язки. “Мені не зрозуміло взагалі, чому Президент не виконав свої обіцянки, дані в ефірі одного з українських телеканалів, коли він пообіцяв продати всі бізнеси без винятку. Я уважно переглянув неодноразово цей ефір. Там було”без винятку всі бізнеси”. А їх у Президента дуже багато, тобто це і сільськогосподарські угіддя, це і завод “Ленінська кузня”, це і банк, це і страхова компанія, це і клуб “5 елемент”, це і “5 канал” телевізійний, це і, зокрема, фабрика “Рошен”, яка має дуже багато відгалужень як магазинів, так і фабрик в різних частинах України і Росії”, – обурився Доній.

Нардеп переконаний, що наявність бізнесу Порошенкав Росії, яка є агресором щодо України, – це загроза національній безпеці.

“Я про це неодноразово говорив. Тому, на мій погляд, в інтересах Української держави виконання обіцянок Президента продати свій бізнес, на жаль, вже протягом тривалого часу ця обіцянка не виконується, а те, що цей засіб шантажу з боку Росії для Президента Української держави – це факт. Чим завершиться цей шантаж і на які поступки йде Президент України для того, щоб цей бізнес розвивався в Росії, нам нікому не відомо… Але всі громадяни України зацікавлені в тому, щоб Президент позбувся цього засобу шантажу, щоб не було у Путіна додаткового важеля впливу на Президента незалежної держави”, – резюмував Доній.

Читайте також:  Росія призупинила авіасполучення з Єгиптом

Нагадаємо, наприкінці грудня Порошенко заявив, що не збирається продавати 5 канал. “П’ятий канал не продам, і не обіцяю. Можливо, найбільша критика лунає з 5 каналу”, – сказав президент.

Раніше Порошенко неодноразово заявляв, що готовий продати корпорацію Roshen у випадку, якщо він буде обраний президентом України.

Порошенко повинен продати 5 канал – ОБСЄ
За матеріалами: УНН

Шукайте деталі в групі Facebook