facebook

Або пенсія, або зарплата: українців попередили про майбутні зміни

Пенсійна реформа в Україні повинна передбачати норму, згідно з якою громадяни, які вийшли на пенсію, не зможуть мати права працювати. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Realist.

Коментуючи питання про зміну для працюючих пенсіонерів, він наголосив на необхідності звернутися до міжнародної практики.

“У всьому світі діє правило – або пенсія, або зарплата. Після проведення пенсійної реформи, коли пенсія стане достатньою, потрібно встановити правило – або ти працюєш, отримуєш зарплату і виходиш на пенсію трохи пізніше, але пенсія у тебе буде більша. Або ти йдеш одразу і отримуєш пенсію, але не працюєш”, – сказав міністр.

Рева також наголоив, що в такій ситуації можна запобігти ризику переходу до “тінь”, коли роботодавці не будуть офіційно оформляти в штат працюючих пенсіонерів.

“320 тис. грн штраф. Будь ласка. Можна не оформляти. Зараз ми тільки почали працювати. Пізніше підіб’ємо підсумки. Потрібно, щоб люди чітко розуміли, що справа не в штрафах. Прем’єр правильно сказав, що немає завдання штрафами наповнити бюджет. Важливо, щоб всі працювали і чесно платили податки”, – додав Рева.

Читайте також:  В Україні почав стрімко зростати курс іноземної валюти: у чому причина і як це вплине на ціни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.