facebook

У Франківську за борги продають приміщення торгових центрів по вулиці Мазепи

Величезні комерційні приміщення по вулиці Мазепи, що стоять на місці колишньої трикотажної фабрики, підуть з молотка. Нерухомість заставлена під кредит у «Банку Форум» і вже наприкінці лютого зможе отримати нового власника.

Днями на сайті Фонду гарантування вкладів з’явилося оголошення про продаж на електронних торгах активів «Банку Форум» у місті Івано-Франківську.

Мова йде про комерційні приміщення по вулиці Мазепи, 168. Нерухомість виступає у якості застави по кредитному договору. Підприємство, що є власником об’єктів, діюче, але з 2014 року перестало платити по кредиту. Тепер його заборгованість перед «Банком Форум» складає 117, 6 млн грн.

На електронні торги виставлено приміщення торгового центру, загальною площею 13 062,8 кв2. Будівля має 4 поверхи. На першому із них, площею 3 311,50 кв2



, розмістилася продуктова мережа «Сільпо».

Другий і третій поверх, з площами відповідно 3 425,1 кв2 та  3 418,40 кв2, теж здаються в оренду. Останній, четвертий поверх (2 858,40 кв2), пустує. Окрему площу займає трансформаторна – 49,4 кв

В описі до лоту йдеться, що торговий центр введено в експлуатацію в 2005 році. Він обладнаний системою відеоспостереження, протипожежною системою та системою клімат-контролю. Також в приміщенні знаходяться пасажирські та вантажні ліфти, зони відпочинку і дитяча кімната. Поруч з комплексом є стоянка на 200 паркувальних місць.

Також з молотка мають піти приміщення супермаркету електроніки, що знаходиться по-сусідству з торговим центром. Їх ввели в експлуатацію в 2010 році. Загальна площа об’єкта – 3 559,4 кв2. Супермаркет електроніки здається в оренду мережі з продажу побутової техніки «Comfy» та будівельному супермаркету “Лео Кераміка”. Одноповерхова споруда обладнана всіма необхідними комунікаціями (електропостачання, водовідведення, система кондиціонування і підігріву, протипожежна система).

Читайте також:  Чи можуть забрати квартиру, чи авто за борги під час війни: Роз'яснення Мін'юсту

Для обслуговування заставних приміщень підприємство орендує у міської ради дві  земельні ділянки загальною площею 1,52 га. Раніше на цій території розміщувалась Івано-Франківська трикотажна фабрика.

Торги відбудуться 28 лютого 2017 року. Учасники аукціону зможуть подавати заявки до 20:00 год, 27 лютого. Початкова ціна лоту – 40, 7 млн грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.