facebook

Геннадій Москаль дуже влучно пояснив, що таке блокада. Тепер зрозуміють усі. Без цензури

Скористаюсь народним креативом, і додам джерело інформації. Кому цікаво читайте, повний зміст.
«Не можемо ми вдень торгувати, а вночі відкривати вогонь»
Чи слідкуєте ви за тими процесами, які відбуваються зараз на окупованому Донбасі? Сообщает http://litera.co.ua/

Я не знаю, що там відбувається. От читаю в пресі, як прийнято рішення будувати якісь логістичні центри, супермаркети, контрольно-пропускний пункт в Золотому (пропускний пункт з автомобільним рухом в Золотому був обладнаний з українського боку, але не працює, бо його робота блокується бойовиками. – «Главком»). Але при цьому всі прекрасно знають, що дорога далі від нього до Первомайська замінована, карти мінування немає, і ніхто не знає, хто там що мінував і в якому році. А там велика територія.

У Мінську можна домовитись про все, що хочете, а на місці подій свої реалії. Велика ділянка дороги замінована і не може бути розмінована. Там вже підривалися місцеві, які хотіли прорватися на машинах. Хто цього в Україні не знав? Чому почали будувати там КПП, логістичні центри, супермаркети, філіали банків? Від таких рішень мені страшно стає. При мені було все закрито. Правильно це чи ні, але окупаційна влада має брати не себе всі обов’язки. Якщо вони окуповували територію, то мали знати, що там є люди, їм треба платити пенсії, соціальні виплати, їм треба робота, зарплата, продукти харчування. Тим більше, що там 400 кілометрів – загальний кордон з Росією. Будь ласка, хай Росія їм все це постачає. Ні, ми влізли в цю дурну торгівлю, а тепер шукаємо крайніх аж на Закарпатті.

Заступник міністра з окупованих територій Георгій Тука, який очолював Луганщину після вас, назвав спроби економічної блокади регіону, незаконною і недоцільною. Ви з такою позицією не згодні?
Щоб не було блокування, не треба було давати приводу. Привід дала сама держава. Я розумію, що є вугілля, яке треба возити, що шахти ДТЕК (Ріната Ахметова) зареєстровані в Сєверодонецьку (зараз адміністративний центр Луганської області. – «Главком»), платять всі податки… Мені, як керівнику, це зрозуміло. ТЕЦ в Щасті працює на вугіллі, яке у Свердловську і Ровеньках (окуповані міста. – «Главком») добувається. Але що робити? Це має бути вирішено на вищому рівні в Києві, а не в Луганську.

Читайте також:  Спливла несподівана правда! Олена Зеленська відверто про іншу жінку Зеленського. “Не по собі, коли він з…”

Після того, як 25 січня активісти, які називають себе ветеранами добровольчих батальйонів АТО, оголосили блокаду тимчасово окупованих територій, була перекрита залізнична колія, якою надходило вугілля та ТЕЦ в місті Щастя. Електростанція забезпечує електроенергією Луганську область. Георгій Тука заявив, що через такі дії під загрозою перебуває забезпечення електроенергією всього регіону.

Мені стільки разів висловлювали незадоволення моєю позицією (в часи роботи в Луганській області. – «Главком»).

Казали: от, ви не розумієте. Так, я не розумію.

Бо я розумію одне: або ми воюємо, або ми торгуємо. Одне з двох: ми маємо вибрати і на тому поставити крапку. Не можемо ми вдень торгувати, а вночі відкривати вогонь. Це в людей викликає ненормальні почуття. Наводяться якісь наче правильні доводи, але вони не можуть бути сприйняті людьми, в чиїх населених пунктах вже були похорони, це неможливо. Там це сприймається так: наш син чи наш батько загинув за Україну, а ви подивіться, що за його спиною робиться… Вважаю, має бути створена урядова комісія, яка чітко визначить, хто давав який дозвіл, визначить усі ці питання.

P.S Від адміну. Останнє, просто послухайте та робіть висновки. Кожен робить свої, але схоже, що переважна більшість людей підтримує блокаду. Повну блокаду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.