facebook

На колінах та зі сльозами на очах: у Франківську вшанували загиблих у Дебальцевому. ФОТО, ВІДЕО

Вшанування загиблих на Дебальцевському плацдармі і героїв Небесної сотні розпочалося з Божественної літургії у Кафедральному Соборі Святого Воскресіння.

Звідти учасники організованою колоною вирушили у Меморіальний сквер, щоб вшанувати пам’ять загиблих.


Посмертно нагороди від Міноборони отримали рідні бійців, які загинули у боях під Дебальцевим. Зокрема, нагороди отримали родини загиблих Андрія Прошака, Ігоря Денисіва, Сергія Хіврича, Володимира Суслика та Миколи Будзя.

Нагороди від Міністерства оборони також отримали півтори сотні бійців, які вийшли з Дебальцевого живими.

Голова Івано-Франківської міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв подякував батькам за синів, які героїчно загинули при обороні України.

І додав: “Наша місія – звершити їхню справу. Зробити Україну справді незалежною. Наше завдання – бути єдиними, ми маємо показати, що ні внутрішній, ні зовнішній ворог не може нас роз’єднати, що ми єдині від Сходу до Заходу, готові боронити свою державу”.
Пам’ять загилих побратимів учасники АТО вшанували на колінах під композицію “Гей, пливе кача”. Багато присутніх не змогли стримати сліз.


По завершенні урочистостей учасників АТО запросили до польової кухні на “50 фронтових грамів за загиблих побратимів”.

Нагадаємо, активні бойові дії на Дебальцевському плацдармі велися з 27 січня до 18 лютого 2015 року. За весь період оборони Дебальцевського виступу загинули 136 і був поранений 331 військовослужбовець Збройних сил України. Водночас в період найзапекліших боїв з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон і 18 зникли без вісти.

Читайте також:  Найдавніший готель Івано-Франківська почали реставрувати (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.