facebook

Вчителі отримуватимуть мінімум 10 тис грн – Гриневич

Впровадження освітньої реформи розтягнеться до 2029-2030 року за етапами: спочатку змінять початкову освіту, потім середню школу і в останню чергу старшу – 10-12 клас. Вчителі будуть отримувати щонайменше 3 мінімальні заробітні плати. Про це повідомляє Сегодня.

“Три мінімальні зарплати – таким повинен бути базовий посадовий оклад вчителя. Така зарплата дає вчителю можливість самовідновлюватися і особистісно розвиватися”, – заявила Лілія Гриневич. Міністр освіти і науки.

З 2018 року в Україні розпочнеться реформа шкільної освіти. Замість 10-12-го класу учні будуть навчатися в ліцеях і коледжах. Першокласники, які підуть в школу в 2018 році, будуть вчитися 12 років.

“Ми хочемо перейти від школи знань до школи компетентностей. Це не означає, що в школі компетентностей пропадуть знання. Нова інформація накопичується з драматичною швидкістю. Діти не йдуть до школи за знаннями – для цього є інтернет і дуже багато ресурсів. Дітей треба навчити, як ці знання використовувати, як їх класифікувати, як відрізнити добро від зла”, – пояснила Л. Гриневич.

Читайте також:  В Україні випробують вакцину Sanofi з ефективністю 95%: що про неї відомо і в чому особливість

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.