facebook

Порошенко планує знизити тарифи на газ

Більшу частину газу на сьогоднішній день Україна отримує з ЄС, заявив Порошенко.
1605189



Президент України Петро Порошенко планує знизити тарифи на газ. Про це глава держави заявив в інтерв’ю 5 каналу.

Порошенко розповів, що більшу частину газу на сьогоднішній день Україна отримує з ЄС.

“І хто згадає, що ще дев’ять місяців тому на нас тиснула вся Європа і весь світ, щоб ми купували газ по $ 385. Сьогодні ми спокійно його купуємо по $ 248, купуємо без умови “бери або плати”, без будь-яких штрафів .. . Скільки захотіли – стільки й взяли. Думаю, що врешті-решт тарифи почнуть знижуватися, у тому числі для промислових підприємств”, – заявив Президент.

Глава Нафтогазу назвав справедливий тариф для населення

Раніше міністр енергетики Олександр Новак заявив, що Україна отримуватиме газ з квітня незалежно від боргу.

Нафтогаз України і Газпром 1 квітня підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу, яка передбачає продовження дії ключових елементів Брюссельських домовленостей до кінця червня 2015 року. Зокрема, цим технічним доповненням продовжується дія положень щодо механізму формування ціни, режиму оплати та відбору газу. Очікувана розрахункова ціна для Нафтогазу на другий квартал складе $ 247,18 за тисячу кубів.

Підписаний додаток не впливає на правові позиції сторін в арбітражному розгляді в Стокгольмі.

Зазначимо, напередодні глава Газпрому Олексій Міллер повідомив, що принцип “бери або плати” у другому кварталі буде скасовано.

Читайте також:  "Нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей": Олена Зеленська розповіла, як боролася з коронавірусом

Шукайте деталі в групі Facebook