facebook

Народила мертву дитину чи одразу вбила її?

Молодий глуховчанин, назвемо його Олексій, любить активне життя, охоче відвідує розважальні установи.

В один з таких вечорів відпочинку Льоша звернув увагу на незнайомку. Вагітна жінка з явно випираючим животиком хвацько витанцьовувала в нічному клубі. Познайомившись ближче, хлопець зрозумів, що прекрасна незнайомка – дуже нещасна.

Валентина розповіла, що проживає в Шосткинському районі у родичів, але ті, дізнавшись про її становище, виставили бідолаху на вулицю. Олексій так розчулився, що забрав майбутню матусю до себе додому. Правда, будинком це назвати було важко: занедбане недоглянуте житло на околиці Глухова. Але хоч якийсь – то дах над головою …

Деякий час Валя жила там, а Олексій лише навідувався дізнатися, як йдуть справи в будинку, як там квартирантка.

І ось, прийшовши одного разу вночі в власний будинок, господар побачив моторошну картину: Валентина лежить вся в крові, а поруч – немовля, що не подає ознак життя. Льоша викликав поліцію.

На місце події відразу ж виїхала слідчо – оперативна група. Як розповіла слідчий Глухівського МВ Анна Рябуха, повідомлення про знайдену дитинку надійшло в поліцію о третій годині ночі. Жінка пролежала після пологів близько двох годин.

При огляді трупа дитини чоловічої статі тілесних ушкоджень не виявлено. Причина смерті малюка уточнюється, над цим зараз працюють фахівці. Чи було це вбивство, чи мова йде про перинатальну смерть – з’ясує слідство. Поки що відповіді на це питання немає.

Після того, як мертве тільце хлопчика відвезли на експертизу, породіллею зайнялися медики. З’ясували, що відчуває себе вона задовільно, незважаючи на те, що сама особисто народжувала в антисанітарних умовах, перерізала пуповину не стерильними ножицями, відділяла плаценту …

Читайте також:  Українці можуть платити за комуналку удвічі менше: інструкція

Як з’ясувалося, Валя веде аморальний спосіб життя, зловживає спиртними напоями. Жінці 30 років, вона позбавлена батьківських прав відносно своїх трьох дітей. Завагітнівши в четвертий раз, на облік в жіночу консультацію не ставала. І тільки два тижні тому майбутня мати вирішила сходити до гінеколога. Але – не дійшла: на шляху зустріла подругу, і загуляла ….

А в ніч з 25 на 26 лютого раптом зрозуміла, що народжує. Хоча до покладеного терміну залишалося ще два місяці, Валентину це не здивувало, адже один з її дітей теж народився семимісячним. Але тоді вона справила дитину на світ в стінах пологового відділення, за допомогою акушер – гінекологів. А зараз жінка виявилася одна в абсолютно непристосованому для життя будинку. Хотіла викликати «Швидку», але не змогла: стаціонарного телефону в будинку немає, а мобільник Валя недавно віддала знайомому. Бігти о третій годині ночі до сусідів «мати» не стала.

Підсумок плачевний: дитинка народилася мертвою. У всій цій історії багато відкритих питань. Необхідно з’ясувати термін плода, чи був він уже людиною або був абортивним матеріалом? Адже в цьому питанні думки Валентини та медиків сильно розходяться: жінка запевняє, що була на п’ятому місяці вагітності, а гінекологи кажуть, що це була сформована семимісячна людина, готова до самостійного життя.

Тільки після проведення судово – медичної експертизи буде визначено, а чи був хлопчик, а також – чи винна в тому, що трапилося Валя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.