facebook

Сорос: Путін не хоче військової перемоги в Україні

Україна також захищає цінності і принципи, на яких заснований ЄС, зазначив Сорос.
1605150



Американський фінансист і меценат Джордж Сорос вважає, що Євросоюз повинен приділяти більше уваги Україні, оскільки те, як ЄС буде виглядати через 5 років, вирішиться протягом найближчих трьох-п’яти місяців. Про це він написав у статті для німецької газети Die Welt.

За словами Сороса, якщо з рішенням довготривалої кризи в Греції спочатку було багато плутанини, то з Україною – інша ситуація.

“Росія Володимира Путіна є агресором, і Україна, яка захищає себе, захищає також цінності і принципи, на яких заснований ЄС”, – зазначив Сорос.

Також він зазначив, що Європа “сприймає Україну як ще одну Грецію” і занадто зайнята проблемами останньої. На його думку, це є неправильним підходом, який призведе до помилкових результатів.

Європа прийняла остаточне рішення по новому кредиту Україні

При цьому, на думку Сороса, Путін не хоче отримати в Україні військової перемоги, при якій він відокремить частину території і буде змушений нести за неї відповідальність.

“Він скоріше прагне досягти фінансового і політичного краху, який дестабілізує ситуацію в Україні, і відповідальності за який він зможе уникнути”, – зазначає Сорос.

За його словами, Путін вже двічі довів це, перетворивши військову перемогу на перемир’я, маючи на увазі мінські домовленості.

Зараз Україна перебуває на межі виживання, зазначає Сорос, і Путін може вибирати між гібридною війною і гібридним миром, а Україна та її союзники можуть тільки реагувати на це.

Раніше повідомлялося, що Джордж Сорос розглядає можливість значних інвестицій в деякі сектори економіки України. Однак відомий фінансист спростував повідомлення ЗМІ про те, що він розглядає можливість придбання суверенних бондів України.

Читайте також:  Секретна операція Путіна відбулася: що про неї відомо

На думку Сороса, зараз “на кону стоїть не тільки майбутнє України, а й майбутнє самого Європейського союзу”, якщо Європа втратить Україну, це буде колосальна втрата.

Шукайте деталі в групі Facebook