facebook

“Івано-Франківськ не повинен стати місцем ненависті і зла”, – заява УКРОПУ

Івано-Франківська міська і обласна організації партії УКРОП відреагували спільною заявою на расистські й ксенофобські гасла, під якими пройшов ініційований міським головою Івано-Франківська і партією ВО “Свобода” “Марш проти тарифів, олігархів і репресій”

Як повідомляв КУРС, учора, 7 березня, в Івано-Франківську відбулася хода “проти тарифів та репресій”. Ініціатором акції були міський голова Руслан Марцінків та місцева організація партії “Свобода”. До акції долучилися також “Правий сектор”, “Цивільний корпус”, “Батьківщина” і “УКРОП”. Однак, мітинг проти високих тарифів і політичних переслідувань швидко переріс у ксенофобський марш під расистськими гаслами.

Наводимо заяву УКРОПу повністю:

Заява


Івано-Франківських міської та обласної організацій «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» з приводу перетворення мером Івано-Франківська Русланом Марцінківим та та його однопартійцями з ВО «Свобода» мітингу та ходи «Проти репресій та тарифів» в дикунський расистський, фашистський та ксенофобський шабаш.

7 березня в Івано-Франківську мешканці міста зібралися на марш «Проти тарифів, олігархів і репресій». Організували акцію міський осередок ВО «Свобода», «Правий сектор» і Національний корпус «Азов».

На письмове запрошення Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Івано-Франківські обласна та міська організації «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» також взяли участь в мітингу та ході.

«Українське об’єднання партіотів» виступає за справедливі тарифи на газ, електроенергію та комунальні послуги. Ми не «проти тарифів» як форми обрахування плати за якісні послуги, а проти необґрунтованого, неспівмірного з соціальною ситуацією підвищення тарифів, проти неякісного їх надання. А ще ми проти застосування шахрайських схем на кшталт «Роттердам-плюс» в торгівлі вугіллям з терористами ОРДЛО, яке і робить ціну енергоносіїв для українців чи не найдорожчим в Європі.

Фракція УКРОПу в Івано-Франківській міськраді близько місяця тому звернулася до мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа з пропозицією скликати позачергову сесію для висловлення радою позиції в підтримку блокади торгівлі на крові, на якій збагачуються сепаратистські та владні олігархічні клани. Проте в той час, коли майже всі міськради Івано-Франківщини прийняли свої заяви в підтримку блокади торгівлі на крові, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків так і не скликав сесію.

Читайте також:  До окупованого Криму вже зібралися й німецькі депутати

Наша політична сила не брала участі в формулюванні ідеології мітингу та ходи 7 березня. Ми вважали б доречним скоригувати стрижневу тему акції на таку: “Проти необґрунтовано завищених тарифів, проти корупціонерів та казнокрадів у владі, проти репресій ветеранів АТО та волонтерів, які блокують бізнес та контрабанду з ОРДЛО”.

Події під час мітингу та ходи викликали в нас здивування та стурбованість. Під час проведення мітингу запрошені організаторами гості-свободівці дозволяли собі ксенофобські випади.

Під час ходи вулицями міста її учасники викрикували речівку “Одна раса, одна нація, одна Батьківщина”. Не треба звертатися до експертів, щоби зрозуміти расистський, нацистський і ксенофобський характер попередньо не оголошених гасел мітингу та ходи.

Ми не розуміємо, для чого була вибрана саме ця провокативна формула. Є підозра, що расизмом та формулою “політичні репресії” намагаються відволікти людей від щоденних фактів корупції чиновників, в тому числі й Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, на якого правоохоронні органи склали вже три адмінпротоколи про корупційні діяння.

Наголошуємо, що закон має бути один для всіх, незалежно від расової чи національної приналежності, незалежно від партійності, “патріотичності” чи займаних посад. Всі, включно з мером, мають нести відповідальність перед законом за корупційні діяння.

Вважаємо, що наша участь у спільній акції 7 березня, яку мер Івано-Франківська Руслан Марцінків та його однопартійці з ВО “Свобода” перетворили на бридкий дикунський расистський, фашистський та ксенофобський шабаш, найкраще може бути проілюстрованою українським прислів’ям: “Краще з мудрим втратити, ніж з дурнем знайти”. Надалі ми будемо мати на увазі цю народну мудрість.

Також нас цікавить, як, на думку пана Марцінківа та його команди, такі дикунські пасажі у промовах їхніх “побратимів” позначаться на туристичній, інвестиційній привабливості Івано-Франківська і, взагалі, на репутації “міста для життя”, про яке ми читаємо з біл-бордів іванофранківської партії влади?

Читайте також:  Завтра частина франківців перебуватиме без світла (перелік вулиць)

Причетним також нагадуємо, що законом встановлена кримінальна відповідальність “за розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, за обмеження прав або встановлення привілеїв громадян за ознаками раси, політичних та інших переконань, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання та іншими ознаками”.

Не дозволимо політичній сволоті та шпані перетворити Івано-Франківськ в місце зла та ненависті! УКРОП заявляє про жорстку опозицію до цієї політичної сволоти, до політичних сил, які просувають дикунство, расизм, нацизм та ксенофобію!

Івано-Франківськ – Вільне місто Вільних людей!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.