facebook

Диво-машина рубає хащі на трасі Івано-Франківськ-Тернопіль: такі механізми поки не застосовують у жодній області України (ФОТО, ВІДЕО)

Після того, як на Тернопільщині повністю зійшов сніг з узбіч, дорожники приступили до їхнього благоустрою. Цього тижня на основних напрямках шляховики розпочали прибирання та вирівнювання узбіч для забезпечення водовідводу поверхневих вод. Про це повідомили у прес-службі САД в Тернопільській області.

Чимала частка робіт припадає також на вирубування порослі, яка заважає транспорту. У цьому році для оптимізації процесу рослинність вирубують не лише вручну, а й за допомогою сучасних машин. Так, на трасі Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль вже п’ятий день працює мульчер.


Мініатюрна, на перший погляд, машина за допомогою лез перемелює хащі на друзки. За лічені хвилини мульчер може очистити від порослі 5-10 квадратних метрів узбіччя.

ТзОВ «ТехноБудЦентр», яке працює на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, має два мульчери. Техніка привезена з Європи. Подібні механізми поки не застосовують у жодній області України.

Читайте також:  На "пасічнянському мості" знову ДТП. Місто в заторах (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.