facebook

Медики пояснили, чому рано сивіє волосся. Три основні причини

Утворення сивини – це результат процесу знебарвлення волосся через втрату пігментів, які відповідають за фарбування волосся в певний колір, розповідає Хроніка.інфо.

Сиве волосся – це ознака того, що людина занадто часто переживає стреси. Такий міф медики розвінчали досить давно, адже, насправді, існує чимало причин того, чому в ранньому віці можуть з’явитися сиве волосся, пише Хроніка.інфо з посиланням на Сегодня.

Взагалі, поява сивини – це результат процесу знебарвлення волосся через втрату пігментів, які відповідають за фарбування волосся в певний колір, внаслідок чого волосся заповнюється бульбашками повітря. Чи можемо виділити три основні причини, чому відбувається такий процес.

По-перше, спадковість.

Як правило, у людини волосся з тією швидкістю, з якою сивіли у його батька або матері.




По-друге
, складні вроджені хвороби. Навіть через хронічну застуду людина може досить рано посивіти. Але частіше сивина стає наслідком перенесених складних вірусних захворювань або інфекцій.

По-третє, постійні переживання і стреси.

 

Саме постійна депресія, часті переживання і стреси впливають на загальний стан здоров’я організму і на стан клітин волосся в тому числі. Через те, що останні не отримують вчасно необхідні вітаміни і корисні речовини, волосся може посивіти.

Читайте також:  Службова недбалість: 9-річна дитина зламала хребет,впавши з батута в розважальному комплексі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.