facebook

Французька компанія зведе на Тлумаччині завод з виготовлення гіпсокартону

Одним з найбільших інвесторів, що здійснює свою діяльність у районі, є компанія «Сен-Гобен будівельна продукція Україна».


Про перспективи її розвитку і відповідно реалізації пакету соціальних послуг для жителів району йшла мова на зустрічі керівництва району з генеральним директором «Сен-Гобен будівельна продукція Україна» Кирила Песєнкова та іншими представниками компанії.

У 2008 році на теренах Тлумаччини було проведено геологічну розвідку та визначено місце і об’єм покладів гіпсової сировини. За словами представників компанії, поклади становлять 300 млн. тонн гіпсу і розробка їх триватиме до ста років. Водночас великої ваги підприємство надає рекультивації порушених земель. Здійснюються постійні заходи щодо відновлення ґрунтового покриву, планується висаджування дерев та газонів.

Сьогодні на території родовища триває монтаж приміщень дрібно-сортувального заводу з переробки гіпсової сировини. В планах компанії – будівництво стаціонарного заводу з виготовлення гіпсокартону та сухих будівельних сумішей.

Читайте також:  Є загuблi та поранені: в Росії на заводі, де виготовляють вибухівку, сталася детонація

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.