facebook

Доба в АТО: інтенсивність обстрілів на Донеччині збільшилася

Військові і сепаратисти продовжують звинувачувати один одного в порушенні перемир’я.

1605224




З вечора 4 квітня і до опівночі зафіксовано 14 випадків порушень режиму припинення вогню, передають в штабі АТО.

“Найбільша активність бойовиків фіксується поблизу Донецька. О 19:55 вони обстріляли з мінометів позиції українських військ в районі селища Гранітне. О 20:35 – опорні пункти в районі населених пунктів Піски й Опитне”, – сказано в повідомленні.

Як заявляють військові, уздовж лінії розмежування в Донецькій області сепаратисти обстріляли позиції українських військових поблизу населених пунктів Майорськ, Мар’їнка, Опитне, Авдіївка. Крім того, з озброєння бойової машини піхоти (БМП) був обстріляний опорний пункт українських військ в районі Спартака.

На Луганщині найбільша активність противника спостерігалася в районі селища Сокільники, де позиції українських військ були 5 разів обстріляні зі стрілецької зброї й один раз – з мінометів.

У свою чергу, сепаратисти продовжують звинувачувати ЗСУ в порушенні перемир’я і говорять про 27 обстрілі своїх позицій. “Збільшилася інтенсивність обстрілів на донецькому напрямку: з боку Пісок вівся мінометний вогонь позицій “ополченців” в районі шахти “Жовтнева”, з мінометів обстріляли район “Вольво Центр”, також з танка обстріляні позиції ДНР в районі Жабичеве, з боку Опитного зазнали мінометного обстрілу позиції в районі населеного пункту Веселе”, – сказано в паблік сепаратистів у соцмережах.

Напередодні повідомлялося, що внаслідок підриву на ворожій міні в районі Авдіївки троє українських військових загинули, ще двоє отримали поранення.

Раніше в ОБСЄ закликали прибрати кордони між Україною й окупованими сепаратистами територіями, щоб жителі прифронтової зони могли “повернутися до цивілізованого життя”.

В ОБСЄ також заявили, що фіксують масове пересування бойової техніки в зоні АТО і зазначили, що перемир’я в Донбасі є досить крихким.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Росія почала перекидати на Донбас найбільш професійних найманців

Шукайте деталі в групі Facebook