facebook

Студент і викладач франківського медуніверситету стали чемпіонами України з гирьового спорту

У Кременці Тернопільської області відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед дорослих, юніорів та ветеранів. У престижних змаганнях взяли участь студент і викладач Івано-Франківського національного медичного університету. Обидва повернулися з перемогою.



Про це повідомляє прес-служба вишу.

Студент другого курсу Олександр Шваб виступив у чоловічих змаганнях у ваговій категорії до 65 кг, де виконував вправу поштовх довгим циклом. Тут йому просто не було рівних. Протягом регламентованих 10 хвилин наш спортсмен зміг підняти дві 32-кілограмові гирі 46 разів! Такий результат дозволив виконати йому норматив майстра спорту України з гирьового спорту. Зазначимо, що суперник Олександра, який зайняв друге місце показав результат усього 20 підйомів.

«Так співпало, що моя вага 64 кг, і якраз 64 кг важать дві гирі, тобто вийшло, що я підіймав власну вагу, — розповідає Олександр Шваб. — Для нормативу майстра спорту треба було показати результат 45 поштовхів, я підняв 46. Насправді було дуже важко, я настільки спітнів, що мокрим було навіть взуття, а коли зійшов зі змагального помосту, то просто опустився на підлогу, бо ноги просто мене вже не слухались. Я дуже задоволений цими змаганнями. Такий результат став можливий тільки завдяки наполегливій праці під керівництвом мого тренера і викладача Романа Васильовича Михальчука».

У ветеранських змаганнях взяв участь тренер Олександра Шваба та всієї команди ІФНМУ з гирьового спорту, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичного виховання та здоров’я Роман Михальчук. У ваговій категорії до 60 кг (вікова група 55-59 років) протягом 10 хвилин він штовхнув дві 24-кілограмові гирі 81 раз. Цей результат став найкращим не лише у цій ваговій категорії, а й загалом на ветеранських змаганнях чемпіонату України.

Читайте також:  Відомий франківський стронґмен переміг на міжнародному конкурсі у Чехії (фото)

Попереду в гирьовиків медичного університету ще один відповідальний старт. Вже в квітні в Угорщині стартує чемпіонат світу, і Олександр Шваб вже завоював путівку на нього.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.