facebook

Студенти франківського медуніверситету зможуть навчатись у Празі

7-9 березня делегація Івано-Франківського національного медуніверситету побувала з офіційним візитом у Карловому університеті (Прага, Чехія). Це вже другий візит представників ректорату до цього відомого у Європі навчального закладу. Результат поїздки – підписання угоди про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба вишу.

Перший проректор Ганна Ерстенюк, проректор з наукової роботи Ігор Вакалюк та декан медичного факультету Роман Яцишин зустрілися з керівництвом чеського вишу та обговорили майбутню співпрацю, спільні наукові проекти.

Зокрема, у розмові із заступником декана медичного факультету по роботі з іноземними студентами, професором Оттомаром Кіттнаром та координатором проекту Erasmus+ Лєнкою Медовою домовилися про обмін студентами та викладачами в рамках проекту Erasmus+.

Побувала делагація в Інституті фізіології Карлового університету, який очолює той же професор Оттомар Кіттнар. До слова, свого часу цей заклад очолював всесвітньо відомий фізіолог Ян Пуркіньє. За словами керівництва ІФНМУ, особливу їхню увагу привернув навчально-практичний центр фізіології. Кажуть, там ведеться цікава робота.

«Ми ознайомилися з їхніми навчальними планами університету з реабілітації, — зазначає проректор з наукової роботи ІФНМУ Ігор Вакалюк. — Глибше будемо вивчати цей досвід трохи згодом, а найближча перспектива — все-таки обмін студентами».
Аби потрапити на таке навчання, студенти ІФНМУ повинні добре знати англійську або чеську мову. Що цікаво, студентам зі знанням чеської у цьому виші обіцяють безкоштовне навчання.

Читайте також:  Тернополянка втратила зір у 19 років і, попри це, стала вчителькою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.