facebook

В Україні викрили 11 інтернет-магазинів, які продавали товар, який не існує

Загальна сума збитків становить близько одного мільйона гривень. На минулому тижні Кіберполіція викрила шахраїв, які видурювали в українців гроші, створивши фейкові інтернет-магазини. Про це йдеться у повідомленні Кіберполіції, передає ТСН

Зокрема, була встановлена діяльність групи осіб, які починаючи від 2013 року за попередньою змовою, з метою власного незаконного збагачення, створили та забезпечували адміністрування ряду інтернет–магазинів.

Серед них – “Konfitel.com”, “layaway.com.ua”, “docamarket.com”, “elman.com.ua”, “tradestar.com.ua”, “etorg.biz”, “zumer.com.ua”, “kievplasma.com.ua”, “kucha.com.ua”, “domotech.kiev.ua”, “tehnogarant.com.ua”.

На цих сайтах вони продавали товар, який не існує на території України, забезпечували популяризацію в мережі, рекламування та привертання уваги для збільшення кількості ошуканих і швидшого збагачення.

Шахраї навіть облаштували “кол-центри” цих Інтернет-магазинів.

За попередніми підрахунками, загальна сума матеріальних збитків становить близько одного мільйону гривень.

Під час обшуків у організатора вилучено майже 19 тис. доларів готівки, 8 банківських карток, 4 ноутбуки, планшет, 8 мобільних, близько 50 сім-карток, скретч-карти, 2 мобільні інтернет-модеми, договори на отримання телекомунікаційних послуг, чорнові записи, предмети одягу, які використовувалися шахраями під час вчинення злочинів.

Наразі організатора схеми арештовано, встановлюється повне коло причетних та потерпілих осіб.

Читайте також:  На Прикарпатті три лікарні переповнені зараженими COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.