facebook

Теракт біля парламенту Лондона: кількість жертв зросла, з’явились перші дані про особу терориста

Серед загиблих – офіцер поліції, який охороняв Парламент Сполученого Королівства

Кількість жертв внаслідок теракту в Лондоні зросла до чотирьох осіб, іще 40 людей – поранені. Такі дані наводить Скотленд-Ярд, інформує “5 канал”.

Серед загиблих – офіцер поліції, який охороняв британський парламент. Нападник вдарив його ножем. Від завданих травм правоохоронець помер. Ще троє загиблих – люди, яких зловмисник збив машиною на мосту.

Сам терорист був застрелений поліцією. Голова контртерористичного відділу Скотленд-Ярду Марк Роулі особу нападника називати журналістам відмовився. Однак зазначив, що найімовірніше чоловік був пов’язаний з ісламським тероризмом. Очевидці ж описують його як чоловіка 40-ка років з азіатською зовнішністю.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей назвала цей теракт жахливим та огидним. Крім того зазначила, що рівень загрози терактів у Британії наразі оцінюють як “значний”. У зв’язку із нападом, на засідання зібрався британський комітет з надзвичайних ситуацій.

“Наші думки і молитви разом з родичами загиблих і тими, хто постраждав внаслідок цього жахливого теракту… Місце нападу вибрано невипадково. Терорист вирішив завдати удару в саме серце нашої столиці, де разом збираються люди всіх національностей, віросповідань і культури, де торжествують свобода і демократія”, – заявила Мей.

Читайте також:  Вбивство полковника СБУ в Маріуполі. Головне

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.