facebook

Валютний курс залежить від ситуації на сході України – прем’єр

Майбутній курс української гривні зараз залежить від ситуації на Донбасі.

1605476




Про це в ефірі телеканалу “1+1” сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, перший транш від МВФ направили на стабілізацію валютного курсу.

“Я хочу бути дуже спокійним в питанні валютно-курсової політики. Ми разом з Національним банком провели серйозні переговори з Міжнародним валютним фондом і отримали перші 5 млрд доларів, які пішли на стабілізацію валютного курсу. Вони зараз перебувають в резервах, їх ніхто не витратив, – і решта частини теж перебуває в резервах уряду України, вона призначена для зовнішніх виплат”, – сказав А.Яценюк.

Він наголосив, що держава стабілізувала валютний курс, однак на його коливання впливає війна на сході України.

“Зараз ми стабілізували валютний курс. І дуже багато залежить в першу чергу від військової ситуації. Що буде відбуватися на сході України. Якщо ситуація стабілізується, то це безпосередньо позитивно вплине на економіку. Люди потроху повертають депозити в банки, банки серйозніше почуваються, інвестор приходить”, – додав прем’єр.

Нагадаємо, що курс гривні на понеділок, 6 квітня, встановлений на рівні 23,30 грн.за долар.

Раніше Яценюк заявив, що на субсидії населенню для оплати житлово-комунальних послуг з державного бюджету виділено 24,5 мільярда гривень.

Читайте також:  Яценюк заявив, що готовий піти. Але за певних умов

Шукайте деталі в групі Facebook