facebook

Івано-Франківський міський суд визначив міру запобіжного заходу громадянці, яка збила трьох людей в Крихівцях

В суботу, 1-го квітня, в Івано-Франківському міському суді відбулося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу громадянці, яка збила трьох людей в Крихівцях, передає WestNews.



До Івано-Франківського міського суду було доставлено мешканку обласного центру, 1983 року народження, яку органи досудового слідства обґрунтовано підозрюють у вчинені злочинів передбачених ч. 1 ст. 135 ККУ та ч.2 ст. 286 ККУ (Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан та порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження, відповідно).

Як було встановлено під час судового засідання, напередодні 31 березня, 2017 року, в передмісті Івано-Франківська трапилася ДТП без потерпілих. Для оформлення вказаної події до місця пригоди прибув екіпаж патрульної поліції.

Під час виконання працівниками поліції своїх посадових обов’язків, одного із правоохоронців та ще двох свідків події, збив BMW-X5, який проїжджав повз.

Водій вказаного автомобіля не зупинився, а швидко покинув місце пригоди. Незабаром його було виявлено у селищі Лисець.

Як було встановлено досудовим слідством, автомобілем керувала мешканка Івано-Франківська, яка перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Під час визначення міри запобіжного заходу сторона захисту не заперечувала вищевикладених подій.

Врахувавши всі обставини справи, Івано-Франківський міський суд визначив вказаній особі міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Оскільки для злочинів, у яких підозрюють вказану особу, закон передбачає також, як альтернативу грошову заставу, то суд визначив її у розмірі 835 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Що на розсуд суду є обґрунтовано й достатньо і складає один мільйон 336 тисяч гривень.

Читайте також:  В обласному центрі водій мікроавтобусу збив велосипедистку (ФОТО)

У разі внесення застави покласти на підозрювану наступні обов’язки:

1) прибувати до визначеної службової особи – слідчого, прокурора або суду, із визначеною періодичністю;

2) не відлучатися із населеного пункту, в якому вона зареєстрована, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи;

4) утримуватись від спілкування з потерпілими, свідками;

5) не відвідувати бари, кафе, ресторани та інші місця, в яких продаються спиртні напої;

6) здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон.

Якщо вину вказаної особи вдасться довести у суді, то їй загрожуватиме від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.