facebook

В деяких районах Прикарпаття не вистачає зарплати майже на чотири місяці

Вчора відбулося засідання колегії облдержадміністрації на якій серед іншого розглянули питання про виплату зарплати та заходи щодо дотримання жорсткого режиму економії.
Зокрема за словами заступниці керівника фінансового управління Лесі Балагури, в області передбачені заходи щодо забезпечення бюджетів і режиму економії, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«За підсумками 2016 року ми забезпечили виконання бюджетів на 113% та зекономили 74.6 млн. грн. Приріст місцевих бюджетів склав понад 50%. Станом на 1 січня в області повністю виплатили зарплату. Додатково з обласного бюджету виділили на оплату праці 163 млн. грн. та 42 млн. на комунальні платежі. У 2016 році з 378.1 млн перевиконання бюджету на зарплату ми направили тільки 20 млн.», – каже фінансист.

Що стосується економії, то в минулому році місцеві бюджети зекономили 61.7 млн. Найбільше зекономили в Коломийському районі.

«Загалом зараз у нас 417 млн. незабезпеченість на оплату праці бюджетників. Зокрема невистачає 1.8 місячний фонди у Верховинському районі, трохи менше в Тлумацькому та Снятинському. По охороні здоров’я найгірша ситуація в Рогатинському районі де не вистачає 3.7 місячні фонди зарплати, також Верховинський і Снятинський райони. По освіті найбільше не забезпечені Верховинський 2.7 фонди, Тлумацький і Снятинський райони», – прозвітувала Балагура.

Вислухавши доповідь фінансиста, голова ОДА поцікавився в присутніх очільників райдержадміністрацій, які заходи вони провели для економії коштів.

«Може людям на роботу не ходити, якщо немає грошей. Звичайно, є невідкладні речі, які треба зробити, але сьогодні ми ще можемо щось зробити, аби покращити ситуацію на кінець року. Ситуація є складна, але вона може бути вирішена. Проте я не бачу від вас дій у цьому напрямку. Сядьте з кожним фінансовим управлінням району і на наступному засіданні колегії голови РДА прозвітують, скільки відсотків було спрямовано на зарплату», – доручив очільник ОДА.

Читайте також:  Кремлівську байку про «єдіний народ» спростував ще 1850 року їхній же генштаб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.