facebook

Студентка педуніверситету, яка жорстоко побила школярку, написала заяву на відрахування за власним бажанням (відео)

Подія, що сталася у центрі Чернігова, вразила недитячою жорстокістю всю країну. З кожним днем ситуація з побиттям восьмикласниці Поліни набирає обертів. Після оприлюднення відео у соцмережі стали відомі імена та місця навчання учасниць резонансної бійки. Ввечері, 6 квітня, міський голова Владислав Атрошенко скликав термінову нараду з керівниками відповідних навчальних закладів.

Ольга Шелест, директор школи №1: «Батьки до сьогоднішнього дня не хотіли слухати ні класного керівника, ні адміністрацію школи і ставали на захист дівчинки. І лише цей випадок, нарешті, змусив їх почути і побачити, яка дитина росте у них в сім’ї».

Одна з дівчат навчається на 1 курсі педагогічного університету. Мала б стати вихователькою у садочку. Студентку характеризують, як амбіційну та комунікабельну дівчину. Але такого від неї кажуть не чекали.

Анатолій Тимченко, проректор з науково-педагогічної роботи ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка: «Хто режисер цього всього? Хто казав «відступи, бо ми знімаємо»? Хто зібрав тих дітей? Хто фільмував? І що ви за люди такі? І хто такий сердобольний, що відштовхнув Женю, щоб вона не била ногою в голову? Чи то, що Женя ракурс заважала певний піймати? Куди ми дійшли? Це шок».

Студенти університету також шоковані. Кажуть, коли побачили відео не могли й подумати, що це їх колега.

Як стало відомо з власних джерел телеканалу «Новий Чернігів», дівчина близько 16-ї години навідалась до університету. Знімальна група вирушила до навчального закладу та застати дівчину не вдалося. Проте дізналися нові подробиці.

Дмитро Полевиченко, голова студентського парламенту ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка: «Так, студентка сьогодні приходила і написала заяву на відрахування за власним бажанням».

Олександр Бобир, декан факультету початкового навчання: «Певно вона усвідомила, що її вчинок не сумісний зі званням педагога, вихователя, тим більше вихователя дошкільних навчальних закладів. Я хотів вияснити, в чому причина її вчинку, але вона була в такому психологічному стані, що говорити не могла».

Читайте також:  Без розмов почали гамселити: роми жорстоко побили підлітків

Як виявилось згодом, Поліна і її подруга Юля, не єдині постраждалі. У соцмережі з’явилося відео, де ця ж група підлітків знущається з іншої жертви.

На жорстоку бійку між дівчатами відреагував і Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. На своїй сторінці у соцмережі він повідомив, що часто діти забивають однолітків заради забави, аби потім викласти відео у відповідні групи.

Також на своїй сторінці Микола Кулеба повідомив три версії, через що виникла резонансна бійка: спроба відібрати телефон, сварка через хлопця та образи зі сторони потерпілої.

Подія, яка трапилася в центрі Чернігова, сколихнула країну і вразила своєю недитячою жорстокістю.

Сьогодні слідчі міста продовжили допит підлітків, причетних до побиття 8-ми-класниці Поліни. Натепер є декілька версій від різних учасників події: спроба відібрати телефон у подруги постраждалої, сварка через хлопця, а також – постійні образи з боку потерпілої.

Раніше повідомлялось, що кримінальне провадження відкрито по факту умисного нанесення легких тілесних ушкоджень (ч.2. ст.125 – до 1-го року виправних робіт). Та на вимогу прокуратури справу перекваліфіковано на «хуліганство» (ч.2, ст. 296 – обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі до 4-х років)

Батьки тих підлітків, які били дівчинку, всіляко намагаються виправдатися, пояснюючи, що їхні діти просто не могли терпіти образ від Поліни, тому і вирішили її «провчити». Як на мене, то вони просто не усвідомлюють (або не хочуть усвідомлювати) того, що сталося та більше турбуються про свою репутацію! У розмові вони повідомили, що шукають хорошого адвоката, аби врятувати репутацію ні в чому невинних дітей.

Сьогодні спілкувався з головним лікарем обласної лікарні, де знаходиться Поліна. Він повідомив, що у дівчинки закрита черепно-мозкова травма та численні забої, але їй вже краще і, можливо, вже завтра Поліну випишуть додому. Дівчинка розповіла про існування закритих діалогів, де компанії підлітків «забивають стрілки», щоб звести рахунки з визначеною жертвою і влаштувати з цього шоу. Її мама розповіла мені, що вже декілька днів отримує погрози з вимогою забрати заяву з поліції.

Читайте також:  “Одягнули у жіночий одяг і повісили”: Моторошне вбивство чоловіка приголомшило цілий район

Як тільки відео з’явилось у мережі, я терміново звернувся до міського голови Чернігова та ГУВ НацПоліції у Чернігівській області щодо створення комісії негайного реагування на випадок та надання постраждалій дитині кваліфікованої медико-соціально-психологічної допомоги. Сьогодні міським головою була скликана термінова нарада за участі всіх підрозділів міської адміністрації:

– були чітко дані завдання стосовно проведення розслідування і вжиття відповідних заходів щодо попередження таких випадків;

– великою проблемою є критично мала кількість працівників ювенальної превенції та працівників кіберполіції стосовно реагування на деструктивні спільноти в соцмережах;

– шкільні психологи, класні керівники та директори шкіл отримали доручення взяти під особливий контроль дітей з кризових родин.

Завтра буде зібрана нарада на обласному рівні задля запобігання подібних випадків.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.