facebook

Лікарня чи катівня: пацієнтів обласної психіатричної лікарні №2 утримують в нелюдських умовах (фото)

Пацієнтів обласної психіатричної лікарні №2, що знаходиться в селі Підмихайлівці Рогатинського району утримують в нелюдських умовах. Про це свідчить звіт моніторингової комісії, частину якого оприлюднили в соцмережі:

Лікарня чи катівня?!

… У психіатричному відділенні №1 чоловіки, які проживають на 2 поверсі, майже всі були у куртках та черевиках, тому що було дуже холодно. На другому поверсі відділення відсутній термометр, однак на першому поверсі в одній із найтепліших кімнат та в процедурній градусник вказував на 13 градусів Цельсія. …пише Vasyl Futerko.

… Молодший медичний персонал не здійснює належного догляду за хворими ( як приклад, вони лежать на мокрих матрацах). …

… При спілкуванні з пацієнтами було встановлено, що у кожному відділенні Лікарні є пацієнти, які перебувають у цьому закладі досить тривалий час, навіть, більше 30 років. У зв’язку з цим відбувається фальсифікація медичної документації пацієнтів (умовна виписка та повторна госпіталізація до Лікарні). …

… У відділенні №1 було відсутнє гаряче водопостачання. Пацієнти, зі слів персоналу, приймають водні процедури у бані один раз на два тижні, але пацієнти цей факт заперечували. Підтвердженням цього був неохайний вигляд пацієнтів та неприємний запах поту та сечі. …

Це цитати з офіційного звіту про результати відвідування місця несвободи “Обласна психіатрична лікарня № 2 Івано-Франківської області”, складеного представниками Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.



Повний текст витягу з цього звіту:

https://drive.google.com/file/d/0B-OPnZJFNICNeDhEam9sTVl4S0k/view

Читайте також:  Кінаш і Анушкевичус маніпулюють Правим сектором та ветеранами, намагаючись протиправно перешкодити діяльності підприємця?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.