facebook

6 речей, що роблять вас нещасними

Відчуття щастя залежить не тільки і від фізичного успіху та задоволення, а більшою мірою від нашого психологічного стану. Видання elle.ua назвало кілька психологічних факторів, що заважають нам бути щасливими.

Тривожність. 



Відчуття стресу та постійної небезпеки знижують позитивне сприйняття себе і навколишнього світу. Такі люди очікують негативний розвиток подій, тож не відчувають щастя.

Негативне узагальнення. Якщо людина одноразову поразку проектує на все своє життя (я в цьому поганий, в мене ніколи нічого не виходить), то це призведе до заниження самооцінки і депресій.

Придушення. Приховування своїх негативних емоцій призводить до внутрішнього невдоволення собою і життям.

Відповідальність. Є люди, які у всіх бідах і проблемах звинувачують самих себе. Ця відповідальність гнітить і тисне та заважає насолоджуватись життям.

Очікування. Якщо ставити завищенні цілі, де реальність може сильно розчарувати та похитнути віру в себе. Людина буде боятися надалі випробовувати свої можливості.

Відсутність підтримки. Якщо не має підтримки близьких, люди не відчувають опори, тому важче йти до мети, та радіти своїм перемогам.

Читайте також:  Прикарпатка Наталія Папазоглу не пробилася до півфіналу Нацвідбору на Євробачення-2016

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.