facebook

Все тече і гниє: блогер показав вражаючі кадри російських нетрів (ВІДЕО)

Мережу шокували кадри жахливих комунальних умов у багатоквартирних будинках у Іжевську в Росії.

Фото з аварійних радянських трущоб на Воткінскому шосе опублікував російський блогер Ілля Варламов.

“Це не якесь глухе село. Іжевськ – це великий промисловий центр. Це місто, де знаходиться Концерн “Калашников”, що постачає зброєю півсвіту. Місто, де роблять верстати, збирають автомобілі. А десь поруч з цими заводами люди бояться зайти до себе додому, тому що стіна цього будинку може впасти. Я не знаю, чи в курсі Путін, як живуть прості люди”.

“Тут, в 11 квадратних метрах, вже 5 років мешкає мати-одиначка Маша і її троє дітей. Цієї зими в квартирі у Маші відійшла стіна. Налякані жителі викликали МНС, але ті нічого надприродного не виявили. Через затоплений підвал відсирів гіпсокартон, і міжкімнатна перегородка відійшла. Комісія оглянула все і поїхала: сказали, – “ваша особиста власність – ремонтуйте самі”. Йти Маші нікуди, іншого житла немає, іпотеку одинокій матері з трьома дітьми ніхто не дасть”.

“У будинку, де не закриваються двері під’їздів, барахлить електропроводка, де затоплено підвал, місцями просто немає шиферу на даху, керуюча компанія поставила модні світильники з датчиками руху і поміняла в під’їзді вікна на пластикові. Але хворий все одно продовжує повільно вмирати”.

“Скрізь ємності для збору води. У кімнатах – цвіль. Все тече і гниє. З відсирілих стін коридору бульбашками злазить штукатурка. Повзуть тріщини. Не дивно, що діти в такому будинку постійно хворіють. Сміття часто не вивозять тижнями. Влітку його розносить вітром і заносить в дитячий сад поруч з гуртожитками. Зате на дверях висять привітання від районних депутатів”.

“Мешканці кажуть, що робити ремонт марно: все облазить і покривається пліснявою. Крім того, багато кімнат знімають квартиранти, яким немає ніякого діла до загального майна”, – написав Ілля Варламов.

Читайте також:  Авіакатастрофа на українському кордоні: загиблий виявився великою шишкою, деталі трагедії

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.