facebook

У Франківську проведуть масштабне танцювальне дійство – «Open dance day»

66184700


Чи не всі танцювальні школи Івано-Франківська об’єдналися, аби організувати масштабне танцювальне дійство – «Open dance day». 29 квітня вони покажуть, що у місті є танці і їх багато.

Ідея заходу народилася на презентації проекту «Гарячий спорт», який має на меті зробити Франківськ спортивною столицею України. Там і з’явився проект від танцюристів — об’єднати всі танцшколи міста і зробити масштабний двіж.

«Цим заходом ми хочемо показати, що є багато танцювальних напрямків — бальна чи сучасна хореографія, багато студій — і вони всі є в нашому місті, — каже ініціатор ідеї Ігор Крицак. — Також є бажання продемонструвати, що є люди, які вміють танцювати і можуть навчити інших».

Майбутнє дійство планують провести 29 квітня на Міжнародний день танцю. Його, до речі, відзначають з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера, «батька сучасного балету» Жана-Жоржа Новера.

Усе буде відбуватися в центрі міста, на маленькій сцені біля фонтану. За словами організаторів, тут будуть показові виступи від кожної зі студій із простими джемами.

«Джем — у сучасній хореографії це демонстрація своїх вмінь, — пояснює Ігор Крицак. — Люди, які спостерігають за ними, можуть підійти і теж спробувати зробити ці рухи. Це буде такий легкий, фановий формат».

Завершити свято планують спільним танцем під живий музичний супровід вуличного оркестру.

Крім того, у танцюристів є ідея створити танець Франківська. «Хочемо написати музику, яка буде асоціюватися з містом, з нашими традиціями, нашим краєм, але додати якісь сучасні вставки, — говорить Крицак. — Зараз оголосили конкурс на музичну композицію. Під неї будемо ставити загальний танець міста. Його плануємо показати 20-21 червня на 40-годинному марафоні «40 відтінків спорту».

Читайте також:  Через сильний снігопад на території Прикарпаття ускладнений рух транспорту (фото+відео)

День танцю у Франківську хочуть зробити традиційним, аби щороку до нього долучалися все більше людей і щоб це свято стало ще одною візитівкою міста.

джерело http://report.if.ua/rozvagy/u-frankivsku-provedut-masshtabne-tancyuvalne-dijstvo-open-dance-day/

Шукайте деталі в групі Facebook