facebook

Нардеп від Прикарпаття запитав у Гройсмана, чому Україна опинилась на першому місці в корупційному рейтингу

Народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко під час години запитань до уряду запитав у прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, чому Україна опинилась на першому місці в рейтингу корупції Ernst&Young та чому під час повернення ПДВ діє схема відкатів у розмірі 25-30%.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

“Ми чудово розуміємо, що успіх України залежить від економічного росту. Але сьогодні корупція роз”їдає і руйнує цей економічний ріст. Як ми можемо пояснити те, що за рік Ernst&Young дала висновок, що Україна очолила рейтинг найбільш корупційних країн?”, — запитав нардеп.

Володимир Гройсман порадив запитати у міжнародної аудиторської компанії Ernst&Young, що вони мали на увазі, оприлюднюючи цей рейтинг.

“Така авторитетна компанія як Ernst&Young мала би просто дати роз’яснення”, — вважає глава уряду.

Дерев’янко також поцікавився у прем’єр-міністра, чому за останній рік збереглась схема відкатів по поверненню ПДВ, і чи знає він, що рівень відкатів сьогодні складає 25-30%.

Гройсман порадив Дерев’янку звернутись з цією інформацією до НАБУ.

“Зверніться в НАБУ. Це абсолютно незалежна організація, яка має з цим питанням розібратися. Назвіть прізвища, компанії, відсотки”, — запропонував прем’єр.

Дерев’янко запитав також у Гройсмана, чому досі не зруйнована одна з найбільш корупційних схем по розпорядженню землями поза межами населених пунктів.

“Це законопроект 4355. Чому немає достатньої активної підтримки уряду і пріоритетності, щоб цю схему зруйнувати?”, — запитав він.

Володимир Гройсман запевнив, що уряд підтримує законопроект 4355.

“Ми вважаємо, що всі об”єднані територіальні громади мають право отримати право на використання земель широкої юрисдикції в межах своїх кордонів. Прошу народних депутатів на наступному пленарному тижні підтримати цей закон”, — сказав прем”єр.

Читайте також:  “Чоловіки, тримайте себе в руках”: Новий вихід в світ Олени Зеленського наробив галасу в Мережі. Неперевершена!

Юрій Дерев’янко також поцікавився, чому Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) отримало доступ тільки до 9 реєстрів із 22, щоб перевірити всі декларації.

Гройсман повідомив, що не має такої інформації Міністерству юстиції провірити цю інформацію.

Дерев’янко також нагадав прем”єру, що той дав доручення Мінохорониздоровя, щоб відпрацювали окремий підхід при формуванні медичних округів у гірських місцевостях.

“Це стосується Івано-Франківської та львівської областей. До цього часу ніяких особливостей не враховано. Ці округи формуються так само, як і на рівнинних територіях. Ця проблема залишається невирішеною”, — підкреслив депутат.

У відповідь на це Гройсман запевнив, що уряд не залишить жоден заклад освіти чи медицини без підтримки, в тому числі в гірській місцевості.

Нагадаємо, Володимир Гройсман очолив уряд 14 квітня 2016 року, тобто в п’ятницю минає рівно рік його роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.