facebook

Симоненка випустили з будівлі СБУ, його допитували в якості свідка

Лідер Компартії України Петро Симоненко заявляє, що перебував на допиті в СБУ в якості свідка і ніяких претензій йому не висувалось.



1406101700-8852

Про це він заявив сьогодні журналістам по завершенню свого майже 11-годинного допиту в Головному слідчому управлінні СБУ в Києві.

«Ніяких претензій до мене як до лідера партії і до самої партії з тих питань, які викликали живу цікавість засобів масової інформації, немає. Я як був свідком, так свідком і залишився», – зазначив Симоненко.

Відпов на запитання, чому ж так довго тривав допит, лідер комуністів пояснив, що це пов’язано з певними технічними моментами, зокрема, щодо організації відеозапису допиту.

«Тому в даній ситуації, якщо в когось буде бажання щось спотворити, то ми добились того, щоб відеозапис проводився, тому і затрималась вся ця процедура», – пояснив Симоненко.

Щодо обвинувачень у причетності до порушення територіальної цілісності та безпеки України він наголосив, що не почув жодного факту, за яким йому це інкримінується.

«Жодного факту я не почув», – наголосив Симоненко.

Також він повідомив, що завтра Компартія підготує та подасть до органів прокуратури заяву для порушення кримінального провадження за фактом, на його думку, «фальсифікації та грубого порушення закону і оголошення таємниці слідства співробітниками СБУ».

Крім того, переконаний Симоненко, «дії співробітників СБУ формували недовіру до комуністів».

СБУ викликала Симоненка на допит для перевірки обставин його перебування на з’їзді КПРФ у Москві.

30 березня міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до СБУ з вимогою перевірити поширену напередодні народними депутатами інформацію про обрання Симоненка у президію пленуму КПРФ. Мін’юст також вимагає провести додаткове розслідування причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», визнанням анексії Криму та діями, спрямованими на повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України.

Читайте також:  Світ налаштований проти Росії: Путіна вирішили змусити піти з України

Процесуальний статус лідеру КПУ слідчий визначить після його сьогоднішньої бесіди з ним, повідомила речник СБУ Олена Гитлянська.

джерело http://www.unian.ua/politics/1064333-simonenka-vipustili-z-budivli-sbu-yogo-dopituvali-v-yakosti-svidka.html

Шукайте деталі в групі Facebook