facebook

В природі не існує пацієнта, який хворіє лише на одну недугу: медики говорили, як боротися з алергіями. ФОТО

У четвер, 20 квітня, в Івано-Франківську відбувся семінар “Нові підходи до діагностики та лікування імунозалежної патології”.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров’я, пише WestNews.

Фахівці терапевтичного спрямування, алергологи, імунологи, ревматологи, ЛОР-спеціалісти, лікарі загальної практики сімейної медицини з Івано-Франківська, Києва та Львова зібрались, щоб окрім алергозів обговорити ті захворювання, які можуть супроводжуватися алергічними реакціями внаслідок лікування, перебігу патології у сучасних умовах.



«Зараз люди почали вживати велику кількість продуктів харчування, які містять в собі так звані алергени та займаються самолікуванням, при тому поєднують багато препаратів, які неможна комбінувати. Внаслідок чого ми отримуємо неочікувані реакції на медикаменти», – зазначає голова ГО «Прикарпатське товариство терапевтів», завідувач кафедри внутрішньої медицини №1, клінічної імунології та алергології імені академіка Є.М.Нейка Роман Яцишин.

Професор також додає, що через самолікування лікарі спостерігають атиповий перебіг захворювання, тому фахівці різних спеціальностей повинні обговорити проблеми, які стосуються кожного профілю.
За його словами, в природі не існує пацієнта, який хворіє лише на одну недугу, більшість має дві-три патології.

Під час семінару присутні заслухали доповіді, які стосувались інфекційно-алергічних хворіб, , деяких аспектів терапії у пацієнтів з алергічним ринітом та інші. Йшлося і про вірусно-бактеріальні пневмонії та вплив на імунітет антибіотиків та протизапальних препаратів. Після таких семінарів ми можемо сподіватись на те, що лікувати українців будуть ще більш ефективно.

Читайте також:  В Івано-Франківську серед білого дня невідомі розстріляли собак

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.