facebook

Опубліковане відео знищення Дебальцевого артилерією бойовиків

В мережі опублікували відео, зняте українським коригувальником з даху багатоповерхового будинку під час сильного обстрілу Дебальцеве в лютому.

https://www.youtube.com/watch?v=FubMVxAcdlw

На відео присутня ненормативна лексика


На кадрах видно численні вибухи серед будинків, а також чутні звуки снарядів.

Під час обстрілу чоловік, що знімає відео, вираховує, звідки проходить обстріл міста і передає по рації координати ворожої артилерії.

“Маклауд Джексону! Маклауд Джексону! Терміново передай дирекційний: сім сімдесят, відразу за селищем!”, – повідомляє коригувальник по рації.

Як повідомляється в описі, відео було знайдено з телефоном в кінці березня 2015 року, доля солдата ВСУ не відома.

За даними Генерального штабу Збройних сил України в лютому з Дебальцевого було виведено 2130 українських військовослужбовців.

Битва за Дебальцеве – залізничний вузол величезного значення для сепаратистів через його зв’язки з Росією – була одною з найзапекліших битв за весь час конфлікту.

За офіційними даними, під Дебальцевим українські силовики втратили 66 бійців, більше 300 отримали поранення.

Представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що в Дебальцевому Донецької області було знайдено 500 тіл мирних жителів, які загинули в результаті обстрілу бойовиків.

Довідка

Дирекційний кут – кут, що визначає напрямок стрільби. Використовується при топогеодезичній прив’язці, визначенні напрямів артилерійського і рушнично-кулеметного вогню, обчисленні координат цілей та ін.

джерело http://www.unian.ua/politics/1064237-opublikovano-video-znischennya-debaltsevogo-artilerieyu-boyovikiv.html

Читайте також:  Із полону терористів звільнено майора ЗСУ

Шукайте деталі в групі Facebook